Να έρχεται νωρίτερα στη Νάξο το «express Σκοπελίτης» ζητούν οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων

Newsroom
24/06/2022 12:49
 
 
 

 

Προβλήματα σε ότι αφορά τη μετακίνηση τους με το «Express Σκοπελίτης» και την παραμονή τους στη Νάξο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κουφονησίου της Σχοινούσας και της Ηρακλειάς.

Όπως ανέφεραν στο naxostimes.gr το πλοίο έχει αλλάξει τις ώρες στα δρομολόγια του από τα παραπάνω νησιά, με αποτέλεσμα να φτάνουν στη Νάξο στις 12:30 τρεις φορές την εβδομάδα και στις 13:30 άλλες τρεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κάτοικοι των παραπάνω νησιών των Μικρών Κυκλάδων δεν έχουν χρόνο ώστε να πραγματοποιήσουν τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους στη Νάξο, είτε αυτές αφορούν ψώνια και δημόσιες υπηρεσίες ή επισκέψεις σε γιατρούς.

«Βγαίνουμε από το πλοίο στις 12:30 ή στις 13:30 και τρέχουμε (κυριολεκτικά) μήπως και προλάβουμε να πάμε σε τράπεζες, γιατρούς ή άλλες υποχρεώσεις, κάτι που τις περισσότερες φορές είναι αδύνατον, αφού δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο. Έχουμε στη διάθεση μας μόνο μισή ή μιάμιση ώρα μέχρι να κλείσουν οι υπηρεσίες και φυσικά να προλάβουμε να φύγουμε στις 14:30 με το πλοίο» σημειώνουν.

Όπως υπογραμμίζουν από το Κουφονήσι επισκέπτεται τη Νάξο και κάποιος νεφροπαθής ο οποίος θα πρέπει να κάνει αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο και αναγκάζεται να «ναυλώνει» καΐκι, να έρχεται στο Βόλακα και από εκεί να παίρνει ταξί για να πηγαίνει στο νοσοκομείο Νάξου «αφού οι ώρες για να εξυπηρετηθεί με το express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ δε βγαίνουν»…

Οι κάτοικοι των νησιών είναι αγανακτισμένοι και ζητούν το πλοίο να φεύγει νωρίτερα από τα νησιά τους ώστε να έρχεται και νωρίτερα στη Νάξο για να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους πριν κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι τράπεζες κ.λπ. τη στιγμή που κανένα άλλο πλοίο (Blue Star, Fast Ferries, SeaJet κ.λπ.) δεν αναχωρεί από τα μικρά νησιά το πρωί.

«Ήρθε ένας Κουφονησιώτης με προβλήματα υγείας και έτρεχε με το πι να προλάβει ώστε να επισκεφτεί τους γιατρούς και να είναι στις 14:30 στο πλοίο (express ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ) για να επιστρέψει στο νησί του. Δεν πρόλαβε και αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο ώστε να φύγει την επόμενη ημέρα. Και δεν είναι ο μόνος που χρειάζεται να διανυκτερεύσει…» σημειώνει κάτοικος του Κουφονησίου.

«Το πλοίο ως προτεραιότητα θα πρέπει να έχει την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών και δεν καταλαβαίνουμε το λόγο για τον οποίο άλλαξε το δρομολόγιο και δημιουργείται όλο αυτό το πρόβλημα. Γιατί άλλαξε το δρομολόγιο; Δεν θα έπρεπε πρωτίστως να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των νησιών;» αναφέρουν.

Οι κάτοικοι που καταγγέλλουν τα παραπάνω εκφράζουν επίσης την αγανάκτηση τους και για «την αδιαφορία που δείχνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και όλοι οι αρμόδιοι» για το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα που τους απασχολεί.

Ωστόσο, σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο του Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και κανείς μέχρι σήμερα δεν το έχει καταγγείλει στον ίδιο.

(Visited 1.262 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*