VIDEO: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στο Κουφονήσι (φώτος)

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι
Newsroom
23/04/2023 23:11
 
 
 

 

Σε ένα εντυπωσιακό και παραδοσιακό σκηνικό γιορτάστηκε την Κυριακή 23 Απριλίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ο πολιούχος Άγιος του Κουφονησίου, Γεώργιος.

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Το νησί για ακόμα μια χρονιά φόρεσε τα γιορτινά του και υποδέχτηκε τους επισκέπτες από τη Νάξο και τα γύρω μικρά νησιά, που βρέθηκαν στο Κουφονήσι και μαζί με τους κατοίκους γιόρτασαν με όλες τις τιμές τον Αι Γιώργη.

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Μετά τη λειτουργία την οποία παρακολούθησαν με κατάνυξη ντόπιοι και επισκέπτες, έγινε η περιφορά της εικόνας. Ο «Πανηγυράς», ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο Γεώργιο έκανε το γύρο του νησιού, κρατώντας την Ιερή εικόνα στα χέρια του, ενώ ακολουθούσε ο στολισμένος με άνθη επιτάφιος με τα λείψανα του Αγίου, που ήταν δεμένος με λευκές κορδέλες που κρατούσαν οι κοπέλες του νησιού ντυμένες με παραδοσιακές στολές.

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Πιο πίσω και άλλοι νησιώτες με εικόνες στα χέρια και το πλήθος του κόσμου που συνόδευαν τη λιτανεία από την ξηρά…

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Στη γιορτή συμμετείχαν και όλα τα καΐκια του νησιού που συνόδευσαν την τελετή, παραπλέοντας κοντά στην ακτή με αναμμένες φωτοβολίδες δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα και γιορτινή ατμόσφαιρα…

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, ΚουφονήσιΑγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Παρόντες μεταξύ άλλων στις εκδηλώσεις οι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογυιού, ο έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Μαργαρίτης, η αντιπεριφερειάρχης Ευδοκία Κατσάνη, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης, ο πρόεδρος Κουφονησίου Αντώνης Κωβαίος, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Όλγα Πολίτη, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βασίλης Γλέζος, εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Η πομπή κατέληξε στο χωριό, όπου εκεί ήταν ήδη «στημένο» το παραδοσιακό γλέντι της ημέρας!

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Στον κόσμο που βρίσκεται στο νησί την ημέρα του Αγίου Γεωργίου, προσφέρεται πεντανόστιμο φαγητό, που έχουν φτιάξει εθελοντικά οι Κουφονησιώτισσες.

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

Το βράδυ, το γλέντι συνεχίζεται στις ταβέρνες του Κουφονησιού…

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στο Κουφονήσι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς το νησί, λίγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν.

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι
Ο έπαρχος Νάξου με το διάσημο chef Γιώργο Παπακώστα

Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, ΚουφονήσιΑγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι Αγίου Γεωργίου, Κουφονήσι

(Visited 1.629 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*