Επιχειρηματίες τουρισμού Κουφονησίου: Απαράδεκτη και τριτοκοσμική η κατάσταση ηλεκτροδότησης του νησιού

Newsroom
24/07/2023 17:48
 
 
 

 

Επιστολή προς τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ Σύρου κ. Ραγκούση αποστέλουν οι επιχειρηματίες Κουφονησίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα «σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού που δημιουργούν τεράστια θέματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων στο νησί». Όπως σημειώνεται στην επιστολή, οι συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και η αυξομειούμενη τάση προκαλούν μεγάλες ζημιές σε ευαίσθητα μηχανήματα όπως κλιματιστικά, ψυγεία, στερεοφωνικά, πλυντήρια – στεγνωτήρια κ.ά. ενώ παρατηρείται και αδυναμία λειτουργίας άλλων απαραίτητων συσκευών όπως ψυγεία, φούρνοι κ.λπ.

«Εκφράζουμε την δυσφορία των μελών μας για την απαράδεκτη, σχεδόν τριτοκοσμική κατάσταση και απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις του οργανισμού για την αποκατάσταση του δικτύου εν όψη της κλιμάκωσης της τουριστικής περιόδου στα τέλη Ιουλίου και του Αυγούστου» σημειώνεται.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κουφονησίου δηλώνει τέλος ότι εφόσον δεν επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν νομικά ενάντια της ΔΕΔΔΗΕ, και θα απαιτήσουν αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και ζημιές, με καθημερινή καταγραφή των προβλημάτων που υφίστανται τα μέλη μας από την ανεπαρκή ηλεκτρική παροχή.

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Σ.Τ.Ε.Κ.:

Προς: Διευθυντή Περιοχής ΔΕΔΔΗΕ Σύρου κ. Ραγκούση

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κουφονησίου (Σ.Τ.Ε.Κ.), ως συλλογικός εκφραστής των τουριστικών επιχειρήσεων Κουφονησίων , με αυτή την επιστολή σας ενημερώνει για τα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού που δημιουργούν τεράστια θέματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων στο νησί.

• Έχουμε συχνές διακοπές της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με μεγάλες αυξομειώσεις του voltage 180V – 280V.
• Σχεδόν μόνιμη τάση 180V με 185V

Συνέπεια των παραπάνω είναι οι μεγάλες ζημιές σε ευαίσθητα μηχανήματα όπως κλιματιστικά, ψυγεία, στερεοφωνικά, πλυντήρια – στεγνωτήρια και πολλά άλλα.
Υπάρχει αδυναμία λειτουργίας φούρνων, παγομηχανών και ψυγείων με αποτέλεσμα την καταστροφή τροφίμων και πρώτων υλών εντός των καταψυκτών και των ψυγείων.

Εκφράζουμε την δυσφορία των μελών μας για την απαράδεκτη, σχεδόν τριτοκοσμική κατάσταση και απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις του οργανισμού για την αποκατάσταση του δικτύου εν όψη της κλιμάκωσης της τουριστικής περιόδου στα τέλη Ιουλίου και του Αυγούστου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση και εφόσον δεν επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, θέλουμε να γνωρίζετε ότι θα κινηθούμε νομικά ενάντια της ΔΕΔΔΗΕ και κατά παντός υπευθύνου, και θα απαιτήσουμε αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και ζημιές, με καθημερινή καταγραφή των προβλημάτων που υφίστανται τα μέλη μας από την ανεπαρκή ηλεκτρική παροχή.

Πάνω Κουφονήσι/ Photo: Shutterstock

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 22.798 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*