Νικήτας Ρουμελιώτης: Ανοιχτή επιστολή στους Κουφονησιώτες

Newsroom
03/10/2023 00:36
 
 
 

 

Ανοιχτή επιστολή στους Κουφονησιώτες του Νικήτα Ρουμελιώτη, υποψήφιου συμβούλου στην Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίου με την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ του Λεονάρδου Χατζηανδρέου

Συμπατριώτισσα μου Συμπατριώτη

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε το νησί μας με το σκάφος «Κυρίαρχος» κλιμάκιο από τους υποψηφίους του συνδυασμού «Ενωμένοι μπορούμε» με τον εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο για τα επόμενα πέντε χρόνια, κ. Λιανό Δημήτρη.

Το φυλλάδιο που μοιράστηκε στους κατοίκους του μικρού μας νησιού, το διάβασα με πολλή προσοχή και μετά από λίγο, με πολύ προβληματισμό.

Στο έντυπο αυτό των έργων, δεν διέκρινα να έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα μέσα να διαβάσει κανείς για το νησάκι μας.

Να προσθέσω πως έτυχε να γνωρίσω προσωπικά τον κύριο Λιανό υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και κάποιους συνυποψήφιους του.

Δεν θα αναφερθώ για την τοπική Διοίκηση του νησιού, καθώς ξέρω πως είναι αξιόλογα άτομα που έχουν δουλέψει για το Κουφονήσι. Δεν έχω να τους προσάψω τίποτα αρνητικό, καθώς είναι κι αυτοί εξαρτώμενοι από την κεντρική Διοίκηση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ξεφυλλίζοντας λοιπόν το πρόγραμμα της παράταξης του κ. Λιανού, με πολλή προσοχή είδα πολλά πράγματα για τη Νάξο αλλά ελάχιστα πραγματάκια για αυτό το παραμελημένο νησί που λέγεται Κουφονήσι.

Λίγα όμως, και αυτό με πείραξε αρκετά ως μόνιμο κάτοικο και ως νέο επιχειρηματία του νησιού, με όραμα και αγάπη για τον τόπο των γονέων μου, τον τόπο τον δικό μου και μελλοντικά των παιδιών μου.

Αναρωτήθηκα αν οι συμπολίτες μου είναι ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι με τα πραγματικά ψίχουλα που πετάει στο νησί μας μέσα από το πρόγραμμα της παράταξής του ο κ. Λιανός.

Αναρωτήθηκα, αν πραγματικά είναι ικανοποιημένοι από όλο αυτό, μετά από τόση δουλειά, κόπο και αγώνα που έχουν δώσει οι άξιοι κάτοικοι του νησιού μας για να κρατήσουν ζωντανό τον υπέροχο αυτό τόπο.

ΒΙΟΚΑ – Αποχέτευση

Κάπου λοιπόν αναγράφεται και για τις επεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης του νησιού.

Μου γεννήθηκε μια εύλογη, καλόπιστη απορία.

– Με τι μελέτη και ευθύνη έγινε η επέκταση της αποχέτευσης;
– Με τι σχέδιο έγινε η μελέτη;
– Γνώριζε πραγματικά ο μελετητής το Κουφονήσι μας;
– Αυτός που συνέταξε την μελέτη και το σχέδιο, είχε ενημερωθεί από τους τοπικούς άρχοντες μας, πως ο βιολογικός δεν αντέχει άλλη επέκταση διότι χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση ώστε να μπορέσει να αντέξει το ήδη υπάρχον φορτίο λυμάτων;
– Πως το καλοκαίρι, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τεχνικών και ανθρώπων της κοινότητας, σταμάτησαν την κακοσμία και τις διαρροές στον κεντρικό δρόμο που διασχίζουν υποχρεωτικά όλοι οι επισκέπτες;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ήρωες ασχέτων παρατάξεων.

Μην ξεχνάμε πως το Κουφονήσι είναι ένα πολύ αναπτυσσόμενο νησί με πολλές νέες οικοδομικές άδειες οι οποίες απευθύνονται σε τουριστικά καταλύματα και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Αν οτιδήποτε γίνει ποιος θα έχει την ευθύνη;

Ποιος θα τους αποζημιώσει για την ζημιά που θα πάθουν στον ιδιωτικό και στον επαγγελματικό τομέα;
Ποιος θα επωμιστεί την δυσφήμηση αυτή; Μα εμείς, όλοι οι κάτοικοι και οι παλαιοί επαγγελματίες του νησιού.

Γιατί δεν πρόβλεψαν πρώτα συντήρηση – εκσυγχρονισμό και μετά αναβάθμιση του βιολογικού και μετά επέκταση; Αυτά σίγουρα θα μείνουν αναπάντητα ερωτήματα.

Υγεία

Και κάτι ακόμα. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Λιανού είδα κάπου γράφει για την υγεία…

Και πάλι βλέπω πολλά κατορθώματα για την Νάξο (θα είμαι πολύ χαρούμενος αν η Νάξος καταφέρει να στελεχώσει το νοσοκομείο της).
Το «Πολυδύναμο ιατρείο» χωρίς μόνιμο ιατρό γενικής ιατρικής στο Κουφονήσι; Αυτό δε χρειάζεται τίποτα;

Πώς οι κάτοικοι του νησιού να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια κατά τους χειμερινούς μήνες;
Οι φιλοξενούμενοι το καλοκαίρι, δεν πρέπει να νιώθουν ασφάλεια;
Δεν χρειαζόμαστε υποδομές ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερο ιατρικό προσωπικό;

Ελικοδρόμιο

Δεν διάβασα όμως κάπου ότι θα γίνει και καταγραφή βλαβών στο Ελικοδρόμιο μιας που δεν έχει τίποτα σχεδόν λειτουργικό για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, ώστε να μπορέσουν να έρθουν ελικόπτερα παντός καιρού τις βραδινές ώρες σε περίπτωση κάποιου δύσκολου περιστατικού.

Τι θα γίνει αν χρειαστεί άμεση μεταφορά ο παππούς σου, η γιαγιά σου, το παιδί σου, ο πατέρας και η μάνα σου;
Θα τους αφήσεις στο έλεος των κυμάτων και το μποφόρ;
Γιατί δεν έχουν προβλέψει να φτιάξουν υποδομές και να λυθούν τεχνικά προβλήματα του ελικοδρόμιού;
Σε ποιους δεν ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων του νησιού και γιατί;
Γιατί περιμένουν να έρθουν μέρες εκλογών για να μας πουν τι θα κάνουν μετά;
Κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν χρειαζόμαστε ασφάλεια; Τότε δεν τους ενδιαφέρει η υγεία μας;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Αγαπημένοι μου φίλοι, πατριώτες μου, από όποια παράταξη και αν είστε δεν έχει σημασία για μένα, καθώς έχουμε μεγαλώσει όλοι σαν οικογένεια στον τόπο αυτόν, προβλήματα στεναχώριες ακόμα και πικρίες ανάμεσα μας τις έχουμε ξεπεράσει με το πέρασμα των χρόνων, ίσως και σε μια δύσκολη στιγμή έχουμε κάνει στην πάντα οτιδήποτε μας έχει στενοχωρήσει για να προσφέρουμε σημαντική βοήθεια στον διπλανό μας.

Αυτός είναι ο τόπος μας. Αυτοί είμαστε εμείς!
Αυτές τις διαχρονικές αξίες έχουμε!

Σας καλώ με το χέρι στην κάρδια, και κοιτώντας σας στα μάτια, αυτή την κρίσιμη στιγμή να σκεφτείτε το σήμερα, το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας, των γονιών μας αλλά και το μέλλον αυτών που θα έρθουν μετά από εσάς και από εμάς.

Μας αξίζει ένα καλύτερο ποιοτικό αύριο.

Δεν αξίζει σε κανέναν Κουφονησιωτη/σα να μην έχει μια αξιοπρεπή άμεση μεταφορά στην κατάλληλη βάση φροντίδας όταν την χρειαστεί, αξιόπιστα με τον ιατρικά καταλληλότερο τρόπο και μέσο (ασθενοφόρο, ελικόπτερο).

Ναι όπως το διαβάζετε, αυτό αξίζετε και αξίζουμε όλοι μας.
Αυτό αξίζουν όλοι αυτοί που πάλεψαν για τον τόπο αυτόν.

Οι γονείς σου ο πάππους σου, η γιαγιά σου… έμειναν λίγοι, ας τους δώσουμε αυτό που τους αξίζει.
Να ζήσουν υπερήφανα τη ζωή τους με αξιοπρεπή φροντίδα και αγάπη, ας τους δείξουμε πως ό,τι έκαναν για τούτο τον τόπο, για τα παιδιά τους και για εμάς δεν πήγε στράφι.

Ίσως κάποια στιγμή στην θέση που αποφάσισα να βρεθώ στα 40 μου χρόνια κάποτε μπορεί να είναι ένα από τα παιδιά σας.

Μην ξεχνάτε το μέλλον είναι τα παιδιά μας, πρέπει να στηρίξουμε την άποψή τους ακόμα και λανθασμένη να είναι, γιατί μόνο έτσι θα μάθουν.

Θα μάθουν πως τούτος ο τόπος έχει πολλές περισσότερες αξίες από όσο πιστεύουν μερικοί που έρχονται απλά για να μας δώσουν ένα τυπωμένο χαρτί με όνειρα και υποσχέσεις, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά να σας έβαλα σε σκέψεις και προβληματισμούς για το αύριο, για το μέλλον, για το μέλλον του κάθε νέου παιδιού.

Εύχομαι την επομένη Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου να νιώσετε την ανάγκη να κάνετε αυτό που θα θέλατε πραγματικά.

Αυτό που θα έχει τον τόπο μας σαν μια οικογένεια χειμώνα καλοκαίρι, εύχομαι από την καρδιά μου κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι μας πώς μόνο όλοι μαζί θα καταφέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για αυτό παλεύω, αυτό είναι το όραμα μου.

ΕΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ

Νικήτας Ρουμελιώτης 
Υποψήφιος σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίου με την παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ του Λεονάρδου Χατζηανδρέου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.007 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*