Δονούσα: Η οδύσσεια 36χρονου σοβαρά τραυματία για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νάξου και μετά στην Αθήνα

Newsroom
11/02/2024 00:53
 
 
 

 

Οδύσσεια έζησε ένας 36χρονος εργάτης στην Δονούσα που τραυματίστηκε σοβαρά αλλά χρειάστηκαν ώρες για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού.

Το περιστατικό φέρνει και πάλι στο φως τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νησιά όσον αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών αλλά και στην μεταφορά ασθενών και την νοσηλεία τους σε κοντινά ονομαζόμενα «νοσοκομεία» που παρουσιάζουν μεγάλα κενά σε γιατρούς πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR Channel, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 36χρονος εργάτης έπεσε από μεγάλο ύψος και τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο νησί, αν και υπάρχει ασθενοφόρο με εξοπλισμό, δεν υπάρχει οδηγός ενώ ο γιατρός είχε φτάσει στην Δονούσα για να αναλάβει καθήκοντα, μόλις την προηγούμενη ημέρα. Όσο για νοσηλευτή; Ούτε λόγος.

«Κινήσαμε τις διαδικασίες για να έρθει ελικόπτερο. Μιλήσαμε με την Νάξο… η Νάξος μας παρέπεμψε στην Αθήνα με ελικόπτερο και μας είπε ότι το περιστατικό αυτό είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο του νησιού. Όσο και να επιμείναμε όμως -και πίστεψε με επιμείναμε πάρα πολύ-, δυστυχώς δεν ήρθε ελικόπτερο. Η μόνη λύση για τον τραυματία ήταν να μεταφερθεί στη Νάξο με πλωτό του Λιμενικού, μόνο που δεν υπήρχε γιατρός για να συνοδεύσει τον ασθενή» σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Δονούσας Ηλίας Πράσινος.

Ωστόσο, όσο γινόταν συνεννοήσεις χάνονταν πολύτιμος χρόνος, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και ο γιατρός του νησιού ήταν εκείνος τελικά που συνόδευσε τον τραυματία στη Νάξο, αφήνοντας ουσιαστικά το νησί χωρίς γιατρό για κάποιες ώρες.

«Δυστυχώς το πλωτό του λιμενικού δεν είχε μέσα κάποιο γιατρό ώστε να συνδράμει το έργο του αγροτικού γιατρού. Το συγκεκριμένο περιστατικό έδειξε ουσιαστικά την γύμνια του συστήματος και ότι είμαστε στο έλεος του Θεού αν τυχόν και συμβεί οτιδήποτε με την υγεία μας. Ευτυχώς …είχε καλό καιρό και μπόρεσε και ήρθε το πλωτό» σημειώνει ο πρόεδρος της Δονούσας.

Ο τραυματίας από την Δονούσα έφτασε στη Νάξο και τελικά διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με ελικόπτερο.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR (στο 22:00 λεπτό)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.501 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*