Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή τα υγειονομικά ζητήματα της Δονούσας

Newsroom
28/02/2024 01:53
 
 
 

 

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ο βουλευτής ζήτησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τoν Υπουργό, να του παρέχει τη σχετική ενημέρωση ως προς τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δονούσας, και στη διασφάλιση διενέργειας αεροδιακομιδών.

Ο κ. Φόρτωμας κατέθεσε με την αναφορά του την σχετική επιστολή της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία, υπάρχει επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δονούσας, καθώς αυτήν την στιγμή, δεν υπηρετεί κανένας ιατρός και κανένας νοσηλευτής, παρά μόνο ένας αγροτικός ιατρός, με ό,τι αυτό σημαίνει ως προς την έλλειψη εμπειρίας και ο οποίος αναγκάζεται να εργάζεται με εξουθενωτικά ωράρια.

Επιπλέον ο κ. Φόρτωμας επεσήμανε τα προβλήματα κτηριακών και λοιπών υποδομών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Δονούσας, καθώς ενδεικτικά αυτό δεν διαθέτει ανελκυστήρα προς εξυπηρέτηση ασθενών με κινητικά προβλήματα, ενώ το ασθενοφόρο που είχε δωρηθεί στο Ιατρείο το 2021 παραμένει σε ακινησία λόγω μη πρόσληψης οδηγού.

Τέλος, ο βουλευτής επανέφερε το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της απουσίας του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από την πτητική βάση της Σύρου, ζήτημα που είχε φέρει στην Βουλή ξανά τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Η αναφορά του κ. Φόρτωμα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*