Κουφονήσι-Καταγγελία: Παράνομες δραστηριότητες γνωστού ομίλου επιχειρήσεων

Newsroom
04/04/2024 01:15
 
 
 

 

Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίου αναδεικνύει το πρόβλημα των παράνομων δραστηριοτήτων γνωστού ομίλου επιχειρήσεων που συμβαίνουν στο νησί. Όπως αναφέρει, παρά τη φιλοξενία και την ομορφιά της περιοχής, ορισμένοι εκμεταλλεύονται την αθωότητα των ντόπιων και την εισροή τουριστών για παράνομα κέρδη. Το παράδειγμα ενός πλειστηριαζόμενου ξενοδοχείου που εκμεταλλεύτηκαν οι μισθωτές του για παράνομες ενέργειες υπογραμμίζει την έλλειψη ελέγχου και την ανάγκη για ενίσχυση της νομιμότητας στο νησί. Η απουσία αντίδρασης από τους ντόπιους αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για συνεργασία με τις αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των νόμων και η ασφάλεια του νησιού.

Η ανακοίνωση-καταγγελία του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίου

Είμαστε ένα μικρό νησί, φιλόξενο με όλο τον κόσμο, στοιχείο που ανέβασε ψηλά το Κουφονήσι στη λίστα των επιθυμητών διακοπών.

Δεν μπορείς πάντα να φιλτράρεις το κόσμο που έρχεται στο νησί μας και κάποιοι από αυτούς εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την πραότητα των νησιωτών και ειδικά αν τους φλομώσεις με ένα όνομα γνωστό στον επιχειρηματικό κύκλο και μάλιστα από τα πιο γνωστά και σεβαστά ονόματα στον κόσμο, τότε ανοίγουν οι πύλες και μπορείς να κάνεις ότι θες χωρίς να σε ρωτήσουν ούτε καν τα αυτονόητα αν έχεις άδεια να τα κάνεις!

Απλά σκέφτεσαι ότι τόσο σπουδαίος επιχειρηματίας θα παρανομήσει; Αδιανόητο!

Δεν το χωράει ο νους του αθώου νησιώτη και αυτή είναι η στιγμή που εκμεταλλεύεται ο παράνομος για να πετύχει το σκοπό του.

Το έχουμε ζήσει με τις τηλεφωνικές απάτες το ζήσαμε και πάλι.

Ξενοδοχείο 25 χρόνων ντόπιου επιχειρηματία μετά από πλειστηριασμό διεκδικείται στα δικαστήρια από τον ίδιο και από γνωστό όμιλο επιχειρήσεων ισχυρού ονόματος παγκόσμιου βεληνεκούς.

Χωρίς να έχουν τελειώσει τα δικαστήρια που εκκρεμούν, οι μισθωτές του ομίλου δούλεψαν για μια καλοκαιρινή σεζόν χωρίς άδεια λειτουργίας χωρίς να καταβάλλουν τους φόρους που τους αναλογούν και σαν να μην έφτανε αυτό προσπάθησαν με παράνομο τρόπο να μεταφέρουν τα πράγματα των ιδιοκτητών σε ακατάλληλο χώρο και συνεχίζοντας την παρανομία τους, χωρίς άδεια γκρεμίζουν τοίχους και διαμορφώνουν τον χώρο διαφημίζοντας τον σε γνωστές πλατφόρμες σαν ξενοδοχείο με επιπλέον ένα αστέρι από τα 2 αστέρια που είχε.

Κανένας ντόπιος δεν διανοήθηκε να σταματήσει αυτή την παράνομη δραστηριότητα η πολεοδομία όμως το έκανε για 15 ημέρες μέχρι να βγουν τα απαραίτητα έγγραφα και άδεια εργασιών.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.556 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*