Θεατρική Παράσταση στη Δονούσα: «Με δύναμη από την Κηφισιά»

Newsroom.
08/05/2024 23:55
 
 
 

Η Πειραματική Σκηνή «Δονούσα η εν Θεάτρω» παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά», το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Μάϊου, στις 6.00 μμ στη βίλα του Φράνκο, στη Δονούσα.

Πρόκειται για την τρίτη παραγωγή της ομάδας μετά από τις πολύ πετυχημένες παραστάσεις: «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε (2021), και την περιπατητική site specic performance «Μ’ έλεγαν Οδυσσέα…τώρα πως με λένε;» (2023). Με δύναμη από το Αιγαίο οι φωνές και οι ψυχές 4 γυναικών από διαφορετικούς τόπους του Κυκλάδων ενώθηκαν. Σ’ ένα «ταξίδι» πέντε μηνών οι ηθοποιοί «ξεδίπλωσαν» τα θέματα του έρωτα, της φιλίας, της ελευθερίας αλλά και του φόβου μέσα απ’ το καθρέφτισμα των δικών τους μεταβάσεων και μετατοπίσεων. Με δύναμη και αποφασιστικότητα ξεκλειδώσανε τις λέξεις του κειμένου και τα μύχια νοήματα του. Η Αλέκα, η Φωτεινή, η Μάρω και η Ηλέκτρα είχαν το θάρρος ως μια «κοινωνία γυναικών» να διαγράφουν παράλληλες τροχιές, να ανοίγουν ή και άλλοτε να ξαναμπαίνουν στους ίδιους κύκλους, να δονούνται με τα πάντα, να μοιράζονται αλλά κυρίως να «ακουμπούν» η μία στην άλλη.

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αμαλία Γραμματικού, Αγάπη Αγγέλου, Μαρία Μαρκουλή, Άννα Μαρία Κεφάλα.

Συντελεστές:
Εμψύχωση – Σκηνοθεσία: Βασιλική Κουτρούλη
Σκηνικά – Κοστούμια: Αγνή Σιδέρη
Δημιουργικό αφίσας & έντυπου υλικού: Αντριάνα Κατσίκη – Wundercloud
Φωτογραφία αφίσας: Χριστίνα Οτζάκογλου
Φωτογραφίες & video από πρόβες: Άννα Συρίγου
Φωτογράφος παράστασης: Σπύρος Παπαδόπουλος
Επιλογές μουσικής: Η ομάδα
Ζέσταμα ομάδας: Αμαλία Γραμματικού

Η παράσταση αφιερώνεται στον αείμνηστο Franco Scalenghe. Ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στα παιδιά του Sara και Davide Scalenghe για την γενναιόδωρη παραχώρηση του σπιτιού τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 141 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*