«Ξεχείλισε το ποτήρι» για τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού – «Ξέμειναν» στον Πειραιά σήμερα και αύριο

Newsroom
08/01/2020 16:08
 
 
 

 

Αποκλεισμένοι στον Πειραιά παραμένουν πολλοί κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού (ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και παιδιά), μετά και την σημερινή απαγόρευση απόπλου των πλοίων, αλλά και την ακύρωση του αυριανού προγραμματισμένου δρομολογίου της Blue Star Ferries.

«Ποιος ευθύνεται για όλη αυτήν την κατάσταση;» εύλογα αναρωτιούνται, με το «ποτήρι» της οργής και της αγανάκτησης να έχει ήδη ξεχειλίσει τόσο για την δική τους ταλαιπωρία, όσο και για τον αποκλεισμό των νησιών τους.

Γι’ αυτό και ζητούν εκ νέου την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και την έκτακτη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων για την εξυπηρέτηση των επιβατών με προορισμό τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργού, αφού – όπως τονίζουν – «ένα πλοίο δεν επαρκεί».

Η σημερινή παρέμβαση τους έχει ως εξής:
Με το παρόν μήνυμα μας, απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, διότι παραμένουμε αποκλεισμένοι στον Πειραιά οι επιβάτες για Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Δονούσα-Αμοργό μετά και το σημερινό απαγορευτικό, χωρίς καμιά ενημέρωση για επόμενο δρομολόγιο μέχρι αυτή την στιγμή, αφού η εταιρεία ακύρωσε και το αυριανό προγραμματισμένο δρομολόγιο για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλη Αμοργού-Αστυπάλαια, αδιαφορώντας αφενός για το οικονομικό κόστος και την ταλαιπωρία των επιβατών, πολλοί εξ αυτών είναι ηλικιωμένοι και παιδιά και αφετέρου για τον αποκλεισμό αυτών των νησιών.

Ποιος ευθύνεται για όλη αυτήν την κατάσταση;

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και έκτακτη δρομολόγηση πλοίων για την συγκεκριμένη γραμμή, αφού ένα πλοίο δεν επαρκεί για την εξυπηρέτηση των επιβατών Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, οι οποίοι είναι αδύνατο να χωρέσουν οι ίδιοι και τα οχήματά τους σ’ ένα πλοίο.

(Visited 1.815 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*