Έκτακτη σύσκεψη στο Κουφονήσι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Newsroom
14/03/2020 01:33
 
 
 

 

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Κουφονήσι με θέμα την ενημέρωση και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη μικρή κοινωνία του νησιού.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Κουφονησίου Γιάννης Ταγκούλης, ο πρόεδρος του νησιού Αντώνης Κωβαίος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια του νησιού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέρος και ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αναστολή όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να ανασταλούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες καθώς και η λειτουργία της παιδικής χαράς και των αθλητικών υποδομών του νησιού (γυμναστήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και μπάσκετ) έως και τις 23 Μαρτίου.

«Κρίνεται αναγκαίο να περιοριστούμε όλοι μας οικειοθελώς σε καραντίνα σπίτι μας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Περιορίζουμε αναγκαστικά και τα παιδιά μας στο σπίτι, σκεπτόμενοι τον αντίκτυπο στις πιο ευαίσθητες ομάδες και στον τόπο μας. Το ζήτημα είναι να καταβάλουμε όλοι μας υπερπροσπάθεια για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού μένοντας όλοι σπίτι μας.
Σε τοπικό επίπεδο ο κίνδυνος από την αύξηση των μετακινήσεων των πολιτών από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα (Αθήνα) αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να μεταφερθεί ο ιός και στον τόπο μας, εάν δεν καταφέρουμε να τον ανακόψουμε (λόγω των επισκέψεων και των μετακινήσεων) είναι σημαντικό να καταφέρουμε να μην εξαπλωθεί τοπικά» σημειώνει ο πρόεδρος Κουφονησίου Αντώνης Κωβαίος και προσθέτει:

Περιορείστε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας

«Παρακαλούμε θερμά λόγω της κρισιμότητας όπως περιορίσετε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις σας προς το νησί μας, εκείνοι που μετακινήθηκαν στο νησί μας και όσοι πρόκειται μετακινηθούν τους εφιστούμε την προσοχή να τηρούν όλες τις οδηγίες για την προστασία τη δική τους αλλά και της κοινωνίας μας. Για 15 ημέρες να περιοριστείτε στο χώρο σας και να αποφύγετε τις επαφές σας με τον τοπικό πληθυσμό.
Εμείς αποκλειστικά έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη να προστατευτούμε μη περιμένοντας στις δύσκολες αυτές στιγμές εξωτερική βοήθεια.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του.
Η ψυχραιμία δεν σημαίνει αδιαφορία, είναι απαραίτητο να δώσουμε την πρέπουσα σημασία Μένοντας σπίτι μας.

Ο οικονομικός αντίκτυπος από την κρίση αυτή είναι αναπόφευκτος, η πρόληψη είναι πολύ πιο ανώδυνη από την καταστολή. Είναι σπουδαίο να αντιδράσουμε άμεσα διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι πολύ πιο αρνητικές.

Η θαρραλέα και υπεύθυνη κίνηση αυτήν τη στιγμή είναι να μειώσουμε άμεσα τις κοινωνικές μας επαφές και να απομονωθούμε σπίτια μας.

kovaios adonis 1

Να θυμόμαστε πως κάθε χειραψία είναι μια απόφαση που εγκυμονεί κινδύνους. Δείχνουμε το παράδειγμα με τη συμπεριφορά μας προστατεύοντας τις ευπαθείς ομάδες και το σύνολο της κοινωνίας.
Αν μπορούμε να εργαστούμε απ’ το σπίτι το πράττουμε.

Φροντίζουμε να έχουμε τα απαραίτητα τρόφιμα ώστε να μην επισκεπτόμαστε συχνά τα καταστήματα.
Κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αντιμετωπίζοντας κάθε επιφάνεια ως μολυσμένη) κατόπιν σπίτι προβαίνουμε σε περαιτέρω απολύμανση των προϊόντων, πλένουμε τα χέρια μας συνεχώς με ζεστό νερό και δεν τα φέρνουμε σε επαφή με το πρόσωπο.

Προμηθευόμαστε τυχόν φάρμακα που χρησιμοποιούμε τακτικά ή μας είναι απαραίτητα για 1-2 μήνες, ώστε να αποφεύγουμε τις συχνές επισκέψεις σε φαρμακεία.

Συμμορφωνόμαστε απόλυτα με τις εθνικές οδηγίες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε περίπτωση που αισθανθούμε πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή παραμένουμε σπίτι, δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλο άτομο και επικοινωνούμε με τον γιατρό του νησιού στο 22850 71370 – ΕΟΔΥ τηλ: 210.52.12.054»

(Visited 1.001 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*