Στις Μικρές Κυκλάδες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

Newsroom
06/07/2021 4:24
  •  
  •  
  •  

Την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και το Κουφονήσι επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες, φορείς και κατοίκους των νησιών.

Στην Ηρακλειά, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Γαβαλά, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Λεονταρίτη για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το νησί, το οποίο εκφράστηκε με την ολοκλήρωση του πολύ σημαντικού έργου της κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα κατασκευής – από την Περιφέρεια – μικρών αθλητικών εγκαταστάσεων στο νησί.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Αντιπεριφερειάρχης παρέστη και στον Αγώνα Δρόμου «Τρέχουμε στην Ηρακλειά» που διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στη Σχοινούσα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σταμάτη Κωβαίο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Νομικό. Κύρια θέματα συζήτησης ήταν η κατασκευή του νέου λιμανιού (το οποίο, αρχικά, πρέπει να απεμπλακεί από το Κεντρικό Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο, ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του), καθώς και η δέσμευση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει την κατασκευή τμήματος του οδικού δικτύου του νησιού.

Στο Κουφονήσι, όπου επίσης συνοδευόταν από τον Έπαρχο Νάξου κ. Μαργαρίτη, ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αντώνη Κωβαίο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γαβαλά, οι οποίοι ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση πολλών και σημαντικών έργων υποδομής στο νησί.

Από πλευράς του, ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα δημοπρατηθεί το έργο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου που κατασκεύασε η Περιφέρεια στο νησί, ενώ δεσμεύτηκε για άμεση χρηματοδότηση της συντήρησης του σχολικού συγκροτήματος του Κουφονησίου με το ποσό των 50.000€, καθώς και για τη χρηματοδότηση κατασκευής τμήματος της οδοποιίας του νησιού μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή θέσαμε ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας και αυτό το έχουμε αποδείξει και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια υλοποιώντας μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομής» δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από την Σαντορίνη, όπου βρίσκεται για το Συνέδριο οινοτουρισμού που πραγματοποιείται στο νησί και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και το Δήμο Θήρας.

(Visited 39 times, 1 visits today)