Λήγει η απεργία της ΠΝΟ – Πώς διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star

Newsroom
13/12/2021 18:42
 
 
 

 

Νέα πρόταση για αύξηση 3% στη ΣΣΕ για το 2022 κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας συνεδρίασαν και αποφάσισαν να λήξει η απεργία απόψε τα μεσάνυχτα.

Κάποιες εταιρείες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανοίξει τα πλάνα για πλοία τους που θα αποπλεύσουν τα μεσάνυχτα.

Το Blue Star Naxos διαμορφώνει τα δρομολόγια του ως εξής:

• Το πλοίο θα αναχωρήσει από Πειραιά την Δευτέρα 13/12/2021 και ώρα 23:00, για Πάρο 03:15-03:35, Νάξο 04:30-04:50, Δονούσα 06:00-06:10, Αστυπάλαια 08:50-09:00, Αιγιάλη 10:40-10:50, Δονούσα 11:35-11:45, Νάξο 12:55-13:15, Πάρο 14:10-14:30, Πειραιά 18:40. (Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά, πύλη Ε1 αντί Ε7)

• Το πλοίο θα αναχωρήσει από Πειραιά την Τρίτη 20:00 για Σύρο 23:55-00:10, Πάρο 01:20-01:40, Νάξο 02:35-02:55, Ηρακλειά 03:55-04:05, Σχοινούσα 04:10-04:20, Κουφονήσι 04:50-05:00, Κατάπολα 05:40 και εν συνεχεία όπως εγκεκριμένα.

Το Blue Star 2 θα αναχωρήσει την Δευτέρα 13/12/2021 και ώρα 23:59, για Σύρο 03:30-03:50, Πάτμο 07:20-07:40, Λέρο 08:35-08:55, Κω 10:45-11:15, Ρόδο 13:55 και εν συνεχεία όπως εγκεκριμένα. (Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε1)

Τα πλοία Blue Star Paros και Delos επιστρέφουν κανονικά από την Τρίτη στα καθιερωμένα δρομολόγια τους.

Όσοι επιβάτες θέλουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο στα κατά τόπους Λιμεναρχεία και πρακτορεία.

Τι αναφέρει η ΠΝΟ στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από τις δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργιακές της κινητοποιήσεις με σκοπό και στόχο αφενός μεν την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αφετέρου την επίλυση σειράς οξυμένων προβλημάτων του κλάδου, όπως οι οργανικές συνθέσεις, η προστασία των ανέργων ναυτικών, ο επαναπατρισμός των συναδέλφων μας, τα οξυμένα προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ, στα ΣΩΣΤΙΚΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στα ΜΗΤΡΩΑ, αλλά και τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, το φορολογικό και η κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Πρώτα απ’ όλα θεωρεί κύρια υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους Ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης και επιβεβαίωσαν περίτρανα με τη στάση τους ότι δεν περνάνε οι όποιες μεθοδεύσεις και απειλές από όπου και αν προέρχονται.

Και ναι μεν, δεν μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Εργοδοτική πλευρά και η επίτευξη αυξήσεων συνολικά της τάξεως του 3%, πλην όμως, σταθμίζοντας την όλη κατάσταση, πιστεύουμε ότι είναι μία αποδεκτή λύση.

Ταυτόχρονα, όμως, η Ομοσπονδία μας, εφιστά την προσοχή στην Εργοδοσία και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και λοιπούς εργοδότες, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε έστω και την παραμικρή απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και την όποια παραβίαση ή καταστρατήγηση εν γένει των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων και του Νόμου σε ότι αφορά την πιστή εφαρμογή τους, τα όρια και τις ώρες απασχόλησης, την πλήρη και έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών μας κοκ

Παράλληλα, καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΦΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και δηλώνουν ότι είναι πανέτοιμοι για νέους αγώνες όπου και όταν χρειασθεί για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δίκαιων και καυτών αιτημάτων τους. Πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες ότι ο Ναυτικός κόσμος δεν ζητά τίποτα νέο, αλλά απλά αγωνίζεται να διασώσει τα όσα του έχουν απομείνει από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα και τη διαχρονική αδιαφορία των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.

Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού, των μειωμένων συνθέσεων και τα καθαρά εργασιακά μας θέματα όπως η προστασία των ανέργων ναυτικών, ο επαναπατρισμός των συναδέλφων μας, τα οξυμένα προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ, στα ΣΩΣΤΙΚΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στα ΜΗΤΡΩΑ, στον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ κοκ είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και αναμένουμε ξεκάθαρες λύσεις και τοποθετήσεις από τον κ. Υπουργό, ούτως ώστε, αφού εκτιμηθούν από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία μας.

Οι δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες μας ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ και σηματοδοτούν την έναρξη νέων αγώνων. Από τον ίδιο τον κ. Υπουργό και την Κυβέρνηση καθώς και την εργοδοτική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη και η διάρκειά τους.

Τα προβλήματα είναι κατεπείγοντα και ζητούν άμεσες προσεγγίσεις και ουσιαστικές λύσεις.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας έχοντας απόλυτη συναίσθηση της όλης καταστάσεως και σεβόμενη απόλυτα το επιβατηγό κοινό και το κοινωνικό σύνολο, και, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ τη μη περαιτέρω κλιμάκωση της απεργιακής μας κινητοποίησης, η οποία λήγει κανονικά απόψε στις 24.00 μ.

Παραμένουμε όμως, σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση εν όψει άμεσων και χειροπιαστών λύσεων στα πιο πάνω προβλήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας του κ. Υπουργού και της Κυβέρνησης.

Τέλος η Ομοσπονδία μας καλεί τους Ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας για νέους αγώνες.

Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του αγώνα μας.

(Visited 625 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.