«Sifnos Jet»: Μηχανική βλάβη εν πλω από Μύκονο προς Νάξο

Newsroom
02/08/2022 22:53
 
 
 

 

Βλάβη στο δεξιό σύστημα υδροπρόωσης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το καταμαράν «Sifnos Jet», κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Μύκονο προς Νάξο με 264 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο ενώ έφτασε λίγο έξω από τη Νάξο γύρισε πίσω με μειωμένη ταχύτητα και έδεσε στην Πάρο.

Οι επιβάτες, πριν από 10 λεπτά περίπου, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Πάρου και με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας θα προωθηθούν στον προορισμό τους με το Blue Star Patmos.

Να σημειωθεί ότι οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα αφού το μελτέμι πνέει ενισχυμένο στο Αιγαίο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Τ/Χ – ΚΑΤ πλοίου ”ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στους υδροπροωθητήρες Νο1 και Νο3, ενώ έπλεε από τον λιμένα ν. Μυκόνου προς τον λιμένα ν. Νάξου.

Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Ραφήνας προς τους λιμένες ν. Τήνου – ν. Μυκόνου – ν. Νάξου – ν. Πάρου, με 264 επιβάτες και 14 άτομα μέλη πληρώματος και για λόγους ασφάλειας δεν προσέγγισε τον λιμένα ν. Νάξου και συνέχισε τον πλου προς λιμένα ν. Πάρου. Στο ανωτέρω Ε/Γ – Τ/Χ- ΚΑΤ πλοίο επρόκειτο να αποβιβασθούν στον λιμένα ν. Νάξου 101 επιβάτες, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση στον οικείο λιμένα 02 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το ”ΣΙΦΝΟΣ ΤΖΕΤ” κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πάρου, ενώ από το Λιμεναρχείο Πάρου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

(Visited 6.567 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*