Νέο σκάφος στις δυνάμεις του λιμενικού σώματος

admin
06/02/2015 15:56
 
 
 

Σε εκδήλωση παραλαβής νέου σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή που κατασκευάστηκε στην Κροατία παραβρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θεόδωρος Δρίτσας

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Κροάτης πρέσβης Δρ. Ιβάν Βελιμίρ Στάρτσεβιτς, ο αρχηγός του ΛΣ Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Μπούσιος.

Σχετικά με την παραλαβή του σκάφους ο κ. Δρίτσας επεσήμανε ότι «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή παραλαμβάνει το πρώτο από τα έξι πλωτά μέσα που αναβαθμίζουν το στόλο του ΛΣ. Είναι έξι σκάφη που κατασκευάζονται στα ναυπηγεία της Κροατίας και παραλαμβάνουμε το πρώτο. Είναι μια σημαντική στιγμή, αναβαθμίζεται το Λιμενικό Σώμα σε μέσα και βέβαια η σκέψη μας αναπόφευκτα πηγαίνει στην ανάγκη από εδώ και πέρα κάθε πλωτό μέσο που έχει ανάγκη το ΛΣ αλλά και γενικότερα οι Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, να κατασκευάζεται στη χώρα μας».

Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την ευχή να είναι καλοτάξιδο, στο πλήρωμα καλή δύναμη για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και το Λιμενικό Σώμα να προσφέρει υπηρεσίες στην ελληνική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος δήλωσε ότι «είμαστε ευτυχείς που παραλαμβάνουμε ένα σύγχρονο σκάφος για να τεθεί στην υπηρεσία του ΛΣ. Είναι το πρώτο σκάφος από μια σειρά έξι σκαφών. Είναι η αρχή του τέλους μιας προσπάθειας που κρατάει επί τριετία.»

Το μήκος του νέου σκάφους είναι 24,70 μέτρα, πλάτος έξι μέτρων, έχει ταχύτητα 30 κόμβων και αυτονομία 300 ναυτικά μίλια.

 

 

Πηγή: zougla.gr

 

 

(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*