Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση λιμενεργατών στα λιμάνια στις 30 Νοεμβρίου

Newsroom
17/11/2023 12:17
 
 
 

 

Πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας η 3η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών – European Dockworkers’ Council-EDC που φιλοξενήθηκε στον Πειραιά.

Στο EDC συμμετέχουν 14 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 12 ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούν περισσότερους από 15.000 λιμενεργάτες.

Όπως αναφέρει η Ένωση Μονίμων & ∆οκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ: «Στη Γεν. Συνέλευση παραβρέθηκαν 80 συνάδελφοι-ισσες κατά το διήμερο των εργασιών και συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Την πρώτη ημέρα απασχόλησαν οι εξελίξεις στη λιμενική βιομηχανία, οι πιθανές επιπτώσεις από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού συστήματος εμπορίας εκπομπών EU-ETS στον κλάδο ενώ λήφθηκαν αποφάσεις και διακηρύξεις με ομοφωνία. Τη δεύτερη ημέρα στήθηκαν δύο τραπέζια για τα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία και τα θέματα ισότητας-συμπερίληψης συνολικά στον κλάδο.

Σημαντική η διακήρυξη για την Ειρήνη και τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων που εξελίσσονται και έχουν σαν αποτέλεσμα κατεστραμμένες κοινωνίες με χιλιάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές. Στην αγριότητα του πολέμου οι ευρωπαίοι λιμενεργάτες δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και γι’ αυτό η Γενική Συνέλευση του EDC αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στα ευρωπαϊκά λιμάνια την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στάσεις εργασίας και δράσεις».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 142 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*