Συνάντηση προέδρου του ΕΟΑΕΝ με τον Νεκτάριο Σαντορινιό για τις συνδυασμένες μεταφορές στα νησιά

santorinios kalogridis eoaen
admin
04/04/2017 14:44
 
 
 

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τις άγονες γραμμές και τις συνδυασμένες μεταφορές παρουσίασε στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Θράσος Καλογρίδης.
Σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο, ο κ. Καλογρίδης αναφέρθηκε, επίσης, στη θεσμοθέτηση συμμετοχής εκπροσώπου του εκάστοτε τοπικού Επιμελητηρίου στη λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τον υφυπουργό για τις εξελίξεις και τις συνέπειες του προσφυγικού στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή των νησιών, κυρίως του Β. Αιγαίου.
Τέλος, τον προσκάλεσε στην 41η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ θα γίνει από τις 5 ως και τις 7 Μαΐου στη Σκύρο.

Σύμπραξη Υπουργείου-ΕΟΑΕΝ ζήτησε ο κ. Σαντορινιός
Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε στις θεσμοθετημένες επιτροπές και αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στις συνδυασμένες μεταφορές και το μεταφορικό ισοδύναμο, καθώς και στην αναμόρφωση του ακτοπλοϊκού νόμου.
Επισήμανε ότι το Υπουργείο επιθυμεί την – με προτάσεις και μελέτες – σύμπραξη και ευρεία συμμετοχή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών στις διεργασίες για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Παράλληλα, στάθηκε στις πρόσφατες δράσεις και πρωτοβουλίες που ανέλαβε το υπουργείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση πολιτικών μέτρων, τα οποία θα συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των ελληνικών νησιών και στην εν γένει προάσπιση της νησιωτικότητας.

Διαβάστε εδώ τις θέσεις και τις προτάσεις του ΕΟΑΕΝ για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τις άγονες γραμμές και τις συνδυασμένες μεταφορές

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*