Βούλιαξε το «Παναγία Πάρου»

Panagia Parou Algeciras intentos reflotarlo EDIIMA20170421 0520 4
admin
21/04/2017 15:30
 
 
 

Βυθίστηκε  το πλοίο «Παναγία Πάρου» το οποίο παρέμενε αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Algeciras της Ισπανίας από το Μάρτιο του 2013.

Το πλοίο όπως γράφει το eldiario.es βυθίστηκε σήμερα το πρωί στην προβλήτα Isla Verde, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις τοπικές αρχές για να αποφευχθεί η βύθιση του.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο του Algeciras, το σκάφος σημαίας Μάλτας έχει μήκος 102 μέτρα, πλάτος 15.40 και 2.48 μέτρα βάθος.

Όπως αναφέρει το eldiario.es από τον Μάρτιο του 2013, το πλοίο έχει εγκαταλειφθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρία NEL Lines και κρατούνταν ενέχυρο με ένταλμα κράτησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Λιμενική Αρχή της Algeciras Bay αναγκάστηκε να λάβει μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιών στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους χρήστες της, δεδομένης της συνεχιζόμενης επιδείνωσης της κατάστασης του πλοίου.

Μετά από μια πρόσφατη επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί μια μικρή εισροή νερού, άγνωστης προέλευσης.

Οι Λιμενικές Αρχές προσπάθησαν να απομακρύνουν το νερό ενώ παράλληλα πραγματοποίησαν και υποβρύχια έρευνα του πλοίου.

Τελικά, η βαριά καταιγίδα “Λεβάντε” επιδείνωσε την κατάσταση της βύθισής του, όπου αποδείχτηκε μάταιη κάθε εργασία της τελευταίας ώρας από μεγάλο αριθμό φορέων και εταιρείες που διοικούνται από τη Ναυτική Αρχή της Algeciras σε συντονισμό με την APBA.

Τέλος, όπως αναφέρει το elestrechodigital.com, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα άλλα σκάφη που βρίσκονται δεμένα στην περιοχή ενώ δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης της περιοχής, αφού το “Παναγία Πάρου” δεν είχε καύσιμα στις δεξαμενές του.

(Visited 417 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*