Ακυβερνησία σκάφους στη Σαντορίνη

prosaraxi skafoys
admin
16/08/2017 22:22
 
 
 

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θήρας και Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” λόγω μηχανικής βλάβης και θραύσης του ιστίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Σαντορίνης, με τρεις ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους, πλοίο ανοικτής θαλάσσης και περιπολικό σκάφος του λιμενικού καθώς και το “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ”, ενώ από ξηράς, πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό όχημα του λιμενικού στην παραλιακή περιοχή Ακρωτήρι Σαντορίνης.

Το “ΑΝΘΟΥΛΑ ΛΙΑΡΟΣ” εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος του λιμενικού, στη θαλάσσια περιοχή τριάντα (30) ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σαντορίνης και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο από το “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” κατέπλευσε απογευματινές ώρες σήμερα ασφαλώς στο λιμένα Ηρακλείου όπου οι επιβαίνοντές του αρνήθηκαν τη μεταφορά τους σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολοθούντα για την αξιοπλοΐα του σκάφους.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*