Εν αναμονή της υπογραφής της νέας του σύμβασης ο “Σκοπελίτης”

skopelitis
admin
03/11/2017 00:35
 
 
 

Χωρίς “Σκοπελίτη” έχουν μείνει τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων αφού η σύμβαση που έχει υπογραφεί για την άγονη γραμμή που συνδέει τη Νάξο με τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό έληξε στις 31 Οκτωβρίου.

Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στα Κατάπολα Αμοργού και είναι σε αναμονή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της νέας του σύμβασης για την άγονη γραμμή, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και αποτελεί μια τυπική διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αφήνει τα νησιά χωρίς σύνδεση.

«Η πάγια γραμμή είναι ότι όλες οι συμβάσεις για τις άγονες γραμμές που υπάρχουν στην Ελλάδα λήγουν κάποια χρονική στιγμή. Μαζί με τη δική μας λήγουν κι άλλες. Τότε το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας δημοπρατεί τις γραμμές και από κει και πέρα ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει προσφορά. Και ακολουθείται η συνήθης διαδικασία που γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι μόνιμες γραμμές αυτές» εξηγεί ο καπετάνιος του πλοίου Γιάννης Φωστιέρης στο naxostimes.gr.

«Είμαι καπετάνιος στη συγκεκριμένη γραμμή από το 1990 και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις από πλευράς πολιτείας, όπως είθισται, δίνεται σε αυτούς που έχουν ήδη τη γραμμή μια απευθείας ανάθεση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να μην μείνουν τα νησιά χωρίς καράβι μέχρι να βγει η επόμενη σύμβαση» τονίζει.

Έτσι, το πλοίο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει σήμερα (Παρασκευή) έκτακτο δρομολόγιο με ώρα αναχώρησης από τα Κατάπολα Αμοργού στις 7:00 το πρωί για Κουφονήσια-Σχοινούσα-Ηρακλειά- Νάξο και επιστροφή ώς εξής: Νάξος-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Δονούσα-Κατάπολα.

Διαβάστε ΕΔΩ τι απαντά ο καπετάνιος Γιάννης Φωστιέρης στις φήμες περί απόσυρσης του θρυλικού πλοίου «Εξπρές Σκοπελίτης»

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*