Θέμα ημερών η επιστροφή «Σκοπελίτη» στις Μικρές Κυκλάδες

skopelitis
admin
09/11/2017 18:51
 
 
 

Θέμα ημερών φαίνεται πως είναι η επανεκκίνηση των δρομολογίων στις Μικρές Κυκλάδες που από τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και έληξε η προηγούμενη σύμβαση, έχουν μείνει χωρίς «Σκοπελίτη».

«Έχει δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος από το υπουργείο Ναυτιλίας και ήδη δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους. Με βάση τις προσφορές που θα κάνουν θα επιλεγεί η μία» εξηγεί στο naxostimes.gr ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός.
«Το θέμα θα έχει λήξει στις επόμενες 2-3 ημέρες» προσθέτει.
«Θα λυθεί το ζήτημα πολύ σύντομα» τονίζει και ο καπετάνιος του «Εξπρές Σκοπελίτη», Γιάννης Φωστιέρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θρυλικό πλοίο θα επιστρέψει στις Μικρές Κυκλάδες.
Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στα Κατάπολα Αμοργού και είναι σε αναμονή να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της νέας του σύμβασης για την άγονη γραμμή, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια του.
Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και αποτελεί μια τυπική διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αφήνει τα νησιά χωρίς σύνδεση.
«Η πάγια γραμμή είναι ότι όλες οι συμβάσεις για τις άγονες γραμμές που υπάρχουν στην Ελλάδα λήγουν κάποια χρονική στιγμή. Μαζί με τη δική μας λήγουν κι άλλες. Τότε το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας δημοπρατεί τις γραμμές και από κει και πέρα ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλλει προσφορά. Και ακολουθείται η συνήθης διαδικασία που γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν είναι μόνιμες γραμμές αυτές» εξηγεί ο καπετάνιος του πλοίου Γιάννης Φωστιέρης στο naxostimes.gr.
«Είμαι καπετάνιος στη συγκεκριμένη γραμμή από το 1990 και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις από πλευράς πολιτείας, όπως είθισται, δίνεται σε αυτούς που έχουν ήδη τη γραμμή μια απευθείας ανάθεση μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προκειμένου να μην μείνουν τα νησιά χωρίς καράβι μέχρι να βγει η επόμενη σύμβαση» τονίζει.

Κική Μαργαρίτη

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*