VIDEO: Οι προσπάθειες του καπετάνιου του Blue Star 2 να δέσει στη Νάξο με 9-10 μποφόρ

blue star 2 limani naxou 3
admin
26/01/2018 17:08
 
 
 

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλε ο καπετάνιος του Blue Star 2 προκειμένου να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Νάξου την Παρασκευή το μεσημέρι…

Οι άνεμοι στην περιοχή -σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- έπνεαν 9-10 μποφόρ (ριπές 101 km/h) και το έργο του καπετάνιου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Το Blue Star 2 πραγματοποιώντας το καθημερινό δρομολόγιο του προς Κυκλάδες μετά από 2 ημέρες απαγόρευσης του απόπλου και προερχόμενο από Πειραιά-Πάρο, προσέγγισε το λιμάνι της Νάξου (στις 13:15), αλλά στάθηκε αδύνατον να δέσει παρά την προσπάθεια του καπετάνιου, ο οποίος αναγκάστηκε να βγει και πάλι στα ανοιχτά για να κάνει και μια δεύτερη προσπάθεια.

Το πλοίο μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, έφυγε ανοιχτά της Νάξου, έστριψε και ξαναγύρισε στο λιμάνι του νησιού όπου τελικά μετά από 1 περίπου ώρα κατάφερε να δέσει στις 14:10. Αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν επιβάτες και οχήματα και το πλοίο συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο του για τη Σαντορίνη. 

https://www.youtube.com/watch?v=z46sIDDyPbU 

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το πρωί στην περιοχή της Νάξου έπνεαν πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Το νησί -σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών- βρίσκονταν ανάμεσα στις 8 περιοχές της χώρας που καταγράφηκαν οι ισχυρότερες ριπές του ανέμου. Νάξος: 101 km/h (δηλαδή 10 μποφόρ)

ripes 26 1 2018

(Visited 92 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*