“Ναυμαχία” στη Νάξο για το MEGA JET (video+φώτος)

admin
23/05/2015 11:19
 
 
 

 

Η δρομολόγηση του MEGA JET στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Κουφονήσι-Αμοργός προκάλεσε τις αντιδράσεις των εταιριών Blue Star Ferries και Hellenic Seaways στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο την Παρασκευή 22 Μαΐου…

Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα της Sea Jets σχετικά με την τροποποίηση των δρομολογίων του MEGA JET και την εκτέλεση τους στη γραμμή Αμοργός-Κουφονήσι-Νάξος-Πάρος-Πειραιάς αντί στις γραμμές Ηράκλειο-Θήρα και Ρέθυμνο-Θήρα (από τις 3/7/2015 έως 31/8/2015), συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΣΑΣ στη Νάξο με την παρουσία εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιριών Blue Star και Hellenic Seaways οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στη δρομολόγηση του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή. 

Ο Εμπορικός διευθυντής της Blue Star Διονύσιος Θεοδωράτος εξέφρασε τη διαφωνία της Blue Star για τη δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Κουφονήσι-Αμοργό, καταγγέλλοντας ότι η Sea Jets εκδίδει εισιτήρια για το παραπάνω δρομολόγιο, τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί καν από το ΣΑΣ.

Έχω ένα εισιτήριο από Νάξο που έχει ώρα αναχώρησης 9:25, τη στιγμή που εδώ και 10 χρόνια η αναχώρηση του Blue Star από το νησί είναι στις 9:30” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εμπορικός διευθυντής της Hellenic Seaways Βασίλης Κάτσαρης ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις της εταιρίας που εκπροσωπεί για το συγκεκριμένο δρομολόγιο του Mega Jet ζητώντας από το σώμα, να μη γίνουν δεκτές οι αιτήσεις της εταιρίας.

Ο λόγος που αντιδρά η εταιρία μας είναι η προσέγγιση που ζητά να κάνει το πλοίο στο Κουφονήσι, τη στιγμή που το Κουφονήσι εξυπηρετείται τη θερινή περίοδο από 17 δρομολόγια την εβδομάδα. Απλά και λογικά, δεν υπάρχει αυτή η κίνηση στο συγκεκριμένο νησί και θα δημιουργηθούν προβλήματα στις εταιρίες που είναι ήδη δρομολογημένες, έχουν ενημερώσει την πελατεία τους και ενδεχομένως να πρέπει να επανασχεδιάσουν τα δρομολόγια τους” υπογράμισε ο κ. Κάτσαρης, ενώ σε ότι αφορά τα την Αμοργό σημείωσε ότι εξυπηρετείται από 14 δρομολόγια. 

Προσυπογράφω τα όσα ειπε ο κ. Θεοδωράτος ότι δηλαδή, εάν δεν παραβλάπτουν τα συμφέροντα των λοιπών δρομολογημένων πλοίων, πολύ ευχαρίστως να δρομολογηθούν“. 

Ο εκπρόσωπος της Sea Jets Νίκος Καβαλιέρος υπερασπίστηκε τις αιτήσεις της εταιρίας που εκπροσωπεί και σημείωσε ότι η Sea Jets είναι μια νέα, ανερχόμενη εταιρία που τους τελευταίους πέντε μήνες έχει αγοράσει 3 καινούρια πλοία δημιουργώντας 283 θέσεις ναυτικών και 76 θέσεις εργασίας σε γραφεία. 

Το Mega Jet ζητάμε να φύγει από τα δρομολόγια του στην Κρήτη τη στιγμή που δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αφού οι γραμμές Ηράκλειο-Θήρα και Ρέθυμνο-Θήρα καλύπτονται επαρκώς από άλλα πλοία. Έχουμε ήδη κάνει την τελική τροποποίηση στις ώρες, για να μη συμπίπτουν τα δρομολόγια μας με αυτά των ανταγωνιστών. Ωστόσο η Hellenic Seaways έχει επιβατικά, εμείς επιβατικά/οχηματαγωγά πλοία και η Blue Star συμβατικά ενώ εμείς ταχύπλοα… Οποιαδήποτε απόκλισή σας να μην εγκριθεί το αίτημα μας, θα είναι πλήγμα για την ακτοπλοΐα. Το 2015 η εταιρία μας έχει κάνει επενδύσεις 42 εκ. € και θα τιναχτεί στον αέρα…” συμπλήρωσε ο κ. Καβαλιέρος.

Ωστόσο επίθεση στη Sea Jets εξαπέλυσε και ο κ. Αντώνης Αγαπητός σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι παράνομο, αντιδεοντολογικό και συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί εισιτήρια τη στιγμή που το ΣΑΣ δεν έχει εγκρίνει τη συγκεκριμένη γραμμή. “Πώς μια εταιρία κόβει εισιτήρια σε δρομολόγια που δεν έχει εγκρίνει το ΣΑΣ; Προσπαθείτε να προκαταβάλετε κάποιες αποφάσεις κι αυτό είναι παράνομο κι αντιδεοντολογικό” είπε. 

Δείτε στο video τη συζήτηση του θέματος, στο ΣΑΣ που διεξήχθη στη Νάξο την Παρασκευή 22 Μαΐου:

{youtube}xk82P2ATWc0{/youtube}

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*