Αποσύρει (;) τα πλοία της η Golden Star Ferries – Ποιος ο ρόλος του Υπουργείου Ναυτιλίας στην απόφαση της εταιρείας;

golden star
Newsroom
17/01/2020 17:32
 
 
 

 

Το ενδεχόμενο να σταματήσει την δραστηριοποίησή της στην ελληνική ακτοπλοΐα εξετάζει (με σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης) η Golden Star Ferries, μετά την απόρριψη – από το Υπουργείο Ναυτιλίας – του αιτήματός της για τροποποίηση των δρομολογίων της για τα πλοία «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ», «ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ ΙΙ» και «ΣΟΥΠΕΡΡΑΝΝΕΡ».

Παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) είχε γνωμοδοτήσει ομόφωνα υπέρ της αποδοχής του συγκεκριμένος αιτήματος, το αρμόδιο Υπουργείο παραδέχθηκε – όπως υποστηρίζει η Golden Star Ferries – ότι «ασκήθηκαν πιέσεις και παρεμβάσεις» από ανταγωνίστριες εταιρείες, οι οποίες «στεναχωριούνται» από την δραστηριοποίηση της Golden Star Ferries στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, «μονοπωλιακής εξυπηρέτησης συμφερόντων των ανταγωνιστών της», οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της εταιρείας θα αποφασίσουν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου αν θα αποσυρθεί από το ελληνικό ακτοπλοϊκό τοπίο, με «μόνο δισταγμό» το γεγονός ότι θα μείνουν άνεργοι περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι.

Το σχετικό δελτίο Τύπου που έστειλε η Golden Star Ferries

Μετά τη σημερινή μας ενημέρωση από το ΥΝΑΝΠ ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημα μας για τροποποίηση των δρομολογίων μας, παρά την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΣΑΣ, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μονοπωλιακά τα συμφέροντα ανταγωνιστών μας, η Golden Star Ferries, με θλίψη σας ανακοινώνει ότι οι μέτοχοι και το Δ.Σ. της εταιρείας θα συνεδριάσουν την Δευτέρα 20/01/2020 προκειμένου να εξετάσει αν θα συνεχίσει την δραστηριοποίησή της στην Ελληνική Ακτοπλοϊα. Ο μόνος δισταγμός μας είναι ότι δυστυχώς θα βρεθούν στην ανεργία πάνω από 400 εργαζόμενοι μας. Αυτονόητα, η εταιρεία μας επιφυλλάσσεται να επιδιώξει την πλήρη αποζημίωση της για την ζημία που υφίσταται ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκρίθηκαν (τελικά) τα δρομολόγια της Golden Star Ferries από το Υπουργείο Ναυτιλίας

(Visited 1.254 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*