Αίτημα για σύνδεση της Σύρου με Ικαρία-Σάμο-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο και Καβάλα

Newsroom
28/05/2020 13:41
 
 
 

 

Επιστολή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών και την ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries απέστειλε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας προκειμένου να συμπεριληφθεί η Σύρος στη δρομολογιακή γραμμή που θα προσεγγίζει τα λιμάνια της Ικαρίας, της Σάμου, της Χίου, της Μυτιλήνης, της Λήμνου και της Καβάλας.

Ο κ. Λειβαδάρας προέβη σε αυτή την κίνηση και συνεχίζει να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο και την εταιρεία (σύμφωνα με δελτίο Τύπου), καθώς πληροφορήθηκε ότι, από τις αρχές Ιουλίου του τρέχοντος έτους, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου με Ικαρία και Σάμο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς επιστροφή.

«Η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή διασύνδεση είναι πολύ σημαντική δεδομένου ότι η Σύρος, ως πρωτεύουσα του Νομού Κυκλάδων και διοικητική έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έχει αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των μόνιμων κατοίκων, των δικαστικών λειτουργών, καθώς και των επαγγελματιών, ενώ παράλληλα θα προωθήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση στο νησί μας, η οποία έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της πανδημίας» αναφέρεται σχετικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*