Ενέργειες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σύρου με Σάμο-Ικαρία

Newsroom
10/06/2020 15:20
 
 
 

 

Σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες βρίσκεται το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το οποίο ασχολείται διαχρονικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών, ενώ από την πρώτη μέρα της πανδημίας παρακολουθεί με σοβαρότητα κάθε θέμα που αφορά την επανεκκίνησή της, αλλά και τις περικοπές στις γραμμές με βάση τα νέα δεδομένα.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και αιτήματα φορέων και ιδιωτών προς το Επιμελητήριο Κυκλάδων σχετικά με την προσωρινή αποκοπή της Σύρου από την ακτοπλοϊκή γραμμή Σάμου-Ικαρίας, το Επιμελητήριο ανακοίνωσε τα εξής:

*Από τις 2/7 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη έχει ανακοινωθεί πλοίο της Blue Star από τον Πειραιά που θα συνδέει τη Σύρο με τη γραμμή Σάμου-Ικαρίας. Επιπλέον, το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει ζητήσει από την Blue Star και εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και μία επιστροφή από τις γραμμές αυτές προς Πειραιά μέσω Σύρου.
*Για το πρόβλημα σχετικά με τη δυσκολία μεταφοράς των φορτηγών Τρίτη και Πέμπτη από Πειραιά, η Blue Star θα δώσει αποσπασματικές λύσεις μέχρι τις 2/7, οπότε και θα δρομολογηθεί μεγαλύτερο πλοίο και δεν θα υφίσταται πλέον το πρόβλημα αυτό.
*Επίσης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επανέφερε, όπως κάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το διαχρονικό αίτημα για απογευματινό δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα νησιά.

«Η πανδημία έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα»

«Είναι φανερό ότι τόσο τα φετινά δρομολόγια αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι η ίδια, αφού οι νέες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία έχουν ανατρέψει όλα τα δεδομένα» επισήμανε το Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του οποίου – σε χθεσινή εκ νέου επικοινωνία του με την Blue Star – έλαβε ξανά την διαβεβαίωση ότι, παρά την σημαντικά μειωμένη επιβατική κίνηση, τις ανάγκες για ακτοπλοϊκή σύνδεση που υπάρχουν σε όλα τα νησιά και τις υποδείξεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης των δρομολογίων, ανάλογα με τη ζήτηση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των νησιών και κατά συνέπεια και της Σύρου.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*