Οι θυελλώδεις άνεμοι εμπόδισαν δύο πλοία να δέσουν σε νησιά των Κυκλάδων

Newsroom
12/12/2020 15:36
 
 
 

 

Δύο πλοία δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν λιμάνια σε νησιά των Κυκλάδων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες και σήμερα.

Πρόκειται για «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» που δεν μπόρεσε σήμερα νωρίς το πρωί να προσεγγίσει το λιμάνι της Σικίνου και το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» το οποίο χθες βράδυ δεν μπόρεσε να δέσει στην Ανάφη.

Σε ότι αφορά το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ», ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από τον πλοίαρχο του πλοίου, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Μήλος – Κίμωλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Σικίνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ίου.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν τέσσερις επιβάτες, ένα Ι.Χ. και δύο φορτηγά προς αποβίβαση, ενώ στο λιμένα Σικίνου δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση.

Για το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, χθες βράδυ, από τον πλοίαρχο του πλοίου το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ρόδος – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία – Ανάφη – Θήρα – Μήλο – Πειραιάς, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμάνι της Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Θήρας.
Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν οκτώ επιβάτες, ένα δίκυκλο και ένα φορτηγό όχημα προς επιβίβαση και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα.

 

(φώτο: αρχείου)

(Visited 537 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*