Blue Star Naxos: Μάχη με τα κύματα στα λιμάνια Πάρου και Νάξου

admin
04/03/2016 23:47
 
 
 
Κατά την άφιξη του Blue Star Naxos στο λιμάνι της Νάξου (4-3-2016)

Περιπετειώδες ήταν το ταξίδι των επιβατών του Blue Star Naxos το βράδυ της Παρασκευής λόγω των πολύ ισχυρών, νοτιοδυτικών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη.

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά από τον Πειραιά στις 5:30 το απόγευμα όμως στο πρώτο λιμάνι που έπιασε, την Πάρο, χρειάστηκε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τον καπετάνιο για να καταφέρει να δέσει το πλοίο, τη στιγμή που μέσα στο λιμάνι έπνεαν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 7-8 μποφόρ.

Τελικά με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση (περίπου μιας ώρας) το πλοίο έδεσε και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, κατά την προσπάθεια του πλοίου να φύγει από το λιμάνι της Πάρου, στις 23:20 περίπου, υπήρξε ελαφριά πρόσκρουση της πίσω δεξιάς πλευράς (χαμηλά) του πλοίου με το λιμάνι.

Αμέσως μετά, παρέμεινε για περίπου μισή ώρα έξω από το λιμάνι του νησιού λόγω της κακοκαιρίας και προβλήματος που προκλήθηκε με τις άγκυρες του.

Το Blue Star Naxos συνέχισε κανονικά το ταξίδι του, φτάνοντας στη Νάξο περίπου στις 00:20 με τον καπετάνιο να βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με τους θυελλώδης ανέμους που και πάλι στάθηκαν εμπόδιο για να δέσει κάβους το πλοίο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνουν τρεις προσπάθειες.

Τελικά το πλοίο έδεσε στη 01:10 και αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και τα οχήματα.
Το Blue Star Naxos συνέχισε κανονικά το δρομολόγιο του για τις Μικρές Κυκλάδες… 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*