Πειραιάς: Ανεστάλη η απεργία των πλοίων – Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνται τα δρομολόγια

Newsroom
03/06/2021 09:26
 
 
 

 

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά την Πέμπτη 3 Ιουνίου μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικαλιστών και υπουργείου οι οποίες είχαν θετική έκβαση και η απεργία που είχε προκηρυχθεί, ανεστάλη.

Για σήμερα Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια πλοίων.

Από νωρίς το πρωί ,μεγάλες ουρές ταξιδιωτών είχαν σχηματιστεί στο λιμάνι και οι διαμαρτυρίες των πολιτών ήταν έντονες. Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχαν αποκλείσει την είσοδο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Delos, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το πλοίο που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο, θα εκτελεστεί με καθυστέρηση.

Λανθασμένη πρακτική που στρέφεται κατά των επιβατών η απεργία ενός σωματείου», χαρακτήρισε την απόφαση ο κ. Πλακιωτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε στο OPEN ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη, χωρίς προβλήματα, λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

(πηγή: ethnos.gr)

(Visited 240 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*