Νάξος: Κάλεσμα για συμμετοχή στις κάλπες από την ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
13/05/2022 00:58
 
 
 

 

Κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή 15 Μαΐου για να εκλέξουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και τον Πρόεδρο, απευθύνουν τα στελέχη της Οργάνωσης Μελών του κόμματος στη Νάξο.

Στο νησί θα στηθούν και πάλι δύο κάλπες, μία στη Χώρα και μία στο Φιλώτι, ενώ η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάξου αναφέρει:

«Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάξου καλεί τα μέλη της αλλά και κάθε δημοκράτη πολίτη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να συμμετέχει στην ψηφοφορία της Κυριακής 15ης Μαΐου ώστε να τους επιστρέψουμε το λογαριασμό… Σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία, έχουμε όλοι πλέον αντιληφθεί ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει, έχουν εξωθήσει την κοινωνία στα όρια της και τον κόσμο του μόχθου και της εργασίας σε απόγνωση.
Την Κυριακή 15 Μαΐου βάζουμε τις βάσεις για την ανατροπή, βάζουμε τις βάσεις για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ψηφίζουμε από τις 08:00 έως τις 20:00 για τον Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής:
•Στη Χώρα: Στο ισόγειο του Δημαρχείου
•Στο Φιλώτι: Στο Πολιτιστικό Κέντρο».

Η διαδικασία ψηφοφορίας 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, θα στηθούν 990 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία να επιτηρείται από περίπου 2.000 μέλη των εφορευτικών.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με επικεφαλής τον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο, θα επιβλέπει την όλη διαδικασία.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία -ακόμα και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου- στα εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω.

Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη διευκόλυνση των εν δυνάμει ψηφοφόρων όσοι δεν είναι μέλη ή έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά τη φόρμα εγγραφής μέλους που θα προσκομίσουν στο εκλογικό τμήμα.

Όσον αφορά την εκλογή της 300μελούς Κεντρικής Επιτροπής, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου, τα οποία ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.,.

Όσοι έχουν εγγραφεί μέλη έως τις 21/3/2022 και βρεθούν εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά μόνο για πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ και πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Εάν τυχόν κάποιο μέλος βρεθεί εκτός της περιφέρειας στην οποία ανήκει τότε θα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο για την εκλογή προέδρου.

(Visited 265 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*