«Η Χλωρίδα της Αμοργού» τώρα και σε βιβλίο

Newsroom
18/08/2022 12:44
 
 
 

 

Πλήρη επιστημονική καταγραφή της χλωρίδας της Αμοργού, μαζί με μία σύντομη επισκόπηση της πανίδας του νησιού, αποτελεί το βιβλίο με τίτλο «Η Χλωρίδα της Αμοργού» των συγγραφέων Burkhard Biel και Kit Tan, η παρουσίαση του οποίου θα γίνει σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 στις 20:00 στο Βοτανικό Πάρκο Αμοργού στα Κατάπολα.

Η παρουσίαση, την οποία οργανώνουν ο Δήμος Αμοργού και η Ένωση Καταπολιανών, θα γίνει από τον Δημήτρη Περδετζόγλου, Δρ Φαρμακοποιό, που επιμελήθηκε την μετάφραση του βιβλίου στα ελληνικά, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Μίνα Μαύρου.

Στο βιβλίο παρουσιάζεται ένας σχολιασμένος κατάλογος της χλωρίδας της Αμοργού, με σχόλια ως προς τις οικολογικές προτιμήσεις, την υψομετρική κατανομή και την συχνότητα εμφάνισης των σπανιότερων ταξινομικών μονάδων (taxa). Ιδιαιτέρα έμφαση δίδεται σε 29 ταξινομικές μονάδες που είναι ελληνικά ενδημικά της Αμοργού, εκ των οποίων δύο είναι τοπικά ενδημικά του νησιού.

Στο κατάλογο απαριθμούνται συνολικά 1097 taxa αγγειοφύτων, που ανήκουν σε 1044 είδη, 460 γένη και 107 οικογένειες, μαζί 149 taxa μανιταριών, 223 taxa λειχήνων (συνολικά) και 68 taxa βρυοφύτων (συνολικά).

Το βιβλίο πλαισιώνεται από πλήθος φωτογραφιών.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.