Μανώλης Πολυκρέτης: Ζητά την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το καρνάγιο του Κουφονησίου

Newsroom
11/11/2022 15:39
 
 
 

 

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την άμεση επαναλειτουργία του καρνάγιου στο Κουφονήσι ζήτησε σήμερα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Ο κ. Πολυκρέτης κατέθεσε το σχετικό αίτημα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πιο συγκεκριμένα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαυρομμάτη και τον Δήμαρχο κ. Λιανό, ζητώντας επιπλέον η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στο Κουφονήσι.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος τονίζει πως οι επαγγελματίες αλιείς του νησιού έχουν φτάσει σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να κάνουν την ετήσια συντήρηση των σκαφών τους, ενώ ταυτόχρονα ασκεί κριτική στον κ. Λιανό γιατί – όπως λέει – δεν έχει δείξει γι’ αυτούς «το παραμικρό ενδιαφέρον».

Αναλυτικά, το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Πολυκρέτης έχει ως εξής:

Χωρίς καρνάγιο έχει απομείνει το Κουφονήσι, πρόβλημα ιδιαίτερα σοβαρό, όχι μόνο για το νησί, που η αλιεία αποτελεί ένα από τα βασικά επαγγέλματα των κατοίκων, αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά), την Αμοργό και τη Νάξο που εξυπηρετούνται από αυτό.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Λιανός επισκέφτηκε πρόσφατα το Κουφονήσι, που προεκλογικά το προσφωνούσε «Διαμάντι», και ενώ του τέθηκε από φορείς και κατοίκους η αναγκαιότητατης άμεσης λειτουργίας του καρνάγιου στο νησί, δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για την τύχη των επαγγελματιών αλιέων που δεν έχουν πού να πραγματοποιήσουν την ετήσια συντήρηση των σκαφών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σεβόμενος λοιπόν την ανάγκη των αλιέων και την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει, και επειδή θεωρώ ότι το καρνάγιο θα πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα,

ΖΗΤΩ την έκτακτη και κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την «Άμεση επαναλειτουργία του καρνάγιου στο Κουφονήσι».

Επίσης ΖΗΤΩ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το παραπάνω θέμα, να γίνει στο Κουφονήσι ως ελάχιστο δείγμα του ενδιαφέροντος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για όλα τα νησιά του Δήμου μας.

(Visited 198 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*