Σε ρόλο συγγραφέα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου: Έγραψαν για την τσαμπούνα

Newsroom
25/07/2023 20:59
 
 
 

 

Ένα ακόμη βιβλίο εξέδωσε η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίων της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη», το οποίο έγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου.

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Η τσαμπούνα στο Φιλώτι», που γράφτηκε από τους μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Παραδοσιακή Μουσική στην Ευρώπη» και περιέχει ένα αναλυτικό κείμενο, κοτσάκια, στοιχεία ιστορικά και φωτογραφίες. Το βιβλίο απευθύνεται τόσο στα παιδιά, όσο και στους ενήλικες.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου, σε συνεργασία με τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου και των διδακτικών προγραμμάτων του που αυτό υλοποιεί, η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» (πέρα από άλλες εκδηλώσεις) έχει ήδη εκδώσει 4 ακόμα βιβλία:
α) Η γοργόνα της Νάξου,
β) Παραμυθομαγειρέματα,
γ) Η πατάτα και
δ) Το κίτρο.

Όπως είναι γνωστό, η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη», του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου λειτουργεί στο Φιλώτι κατά τους μήνες Οκτώβριο-Μάιο, προσφέροντας στα παιδιά εξωσχολικές δυνατότητες, βιβλία, παιδικό κινηματογράφο και εκδηλώσεις, πάντα σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό του Σχολείου.

Παράλληλα, δραστηριοποιείται και μέσω της «Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου», σε συνεργασία με τα επίσημα Κέντρα Βιβλίου, έχοντας στο ενεργητικό της δεκάδες σημαντικών εκδηλώσεων, οι οποίες συνήθως αποτελούν πνευματικά γεγονότα στο νησί της Νάξου. Το 2024 η «Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» κλείνει 20 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 192 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*