Σε συναντήσεις για την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτική οικονομία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Newsroom
11/12/2023 10:25
 
 
 

 

Σε συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής/Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (DG REFORM) στο Ίδρυμα Ευγενίδου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος.

Θέμα της συνάντησης ήταν η «Βελτίωση της ποιότητας της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και ενίσχυση της ανθεκτικότητας των νησιωτικών οικονομιών στην Κροατία, την Ελλάδα και τη Σουηδία». Κατά την ομιλία του ο κ. Ρούσσος παρουσίασε τις συνθήκες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον στις Κυκλάδες, τις ανάγκες των επιχειρήσεων (όπως διαμορφώνονται στο ιδιαίτερο αυτό περιβάλλον), τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών και τις διεκδικήσεις σε επίπεδο εθνικό και ευρωπαϊκό για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (όπως για παράδειγμα η επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, η διασύνδεση των νησιών, το Μεταφορικό Ισοδύναμο κ.ά).

Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρακολούθησε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και του Ετήσιου Ευρωπαϊκού Forum του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR), που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχε στις συζητήσεις σχετικά με τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στις οικονομίες των νησιών της χώρας μας και της Ευρώπης συνολικότερα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πήρε μέρος στην 54η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν), που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετέχοντας στη διαλογική συζήτηση με τους Προέδρους και εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας για ζητήματα που απασχολούν τις νησιωτικές επιχειρήσεις και τις κοινωνίες των νησιών γενικότερα και στην οποία τοποθετήθηκε και για το φλέγον θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*