«Κιμωλίστες»: Μάζεψαν έναν τόνο (!) σκουπίδια από την παραλία «Κάστρο»

Newsroom
28/12/2022 21:26
 
 
 

 

Ένα τσουβάλι του τόνου σκουπίδια συνέλεξε η εθελοντική ομάδα «Κιμωλίστες» ΑΜΚΕ την παραμονή των Χριστουγέννων από την, 42 μέτρων έκτασης αμμουδερή, παραλία «Κάστρο», η οποία βρίσκεται στην βορεινή πλευρά της Κιμώλου και καθαρίστηκε για δεύτερη φορά φέτος, μιας και η πρόσβαση από ξηράς δεν είναι εφικτή.

H καταγραφή των απορριμμάτων στη φόρμα του «Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον» ανέδειξε τα παρακάτω απορρίμματα:
– 158 σακούλες και κομμάτια σακούλας.

– 112 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι.

– 84 κομμάτια πλαστικού άνω των 2,5 εκ.

– 62 μπουκάλια νερού/αναψυκτικού.

– 40 κομμάτια φελιζόλ άνω των 2,5 εκ.

– 36 σχοινιά & σπάγκοι.

Η ομάδα (πρεσβευτής του προγράμματος SeaChange Greek Islands), για 5η χρονιά με τη στήριξη από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, ολοκλήρωσε τον καθαρισμό της παραλίας “Κάστρο” για 2η φορά φέτος, ενώ ο πρώτος καθαρισμός είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2019.

Το 2022 θα ολοκληρωθεί με τους καθαρισμούς στις παραλίες Βρουλίδι, Βρωμόλιμνο, Γιωνή, Γαμπά και απομένουν δυο καθαρισμοί στις παραλίες Μακρόπουντα και Μερσινιά, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2023.

(φωτογραφίες: Κιμωλίστες ΑΜΚΕ)

 

 

(Visited 83 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.