Τα “Πλάνα με Ουρά” της ΕΡΤ2 ταξιδεύουν στη Νάξο (video)

Newsroom
19/01/2023 11:04
 
 
 

 

Στη Νάξο θα ταξιδέψει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η εκπομπή της ΕΡΤ2 “Πλάνα με Ουρά”, προκειμένου να συστήσει στους τηλεθεατές της δύο Συλλόγους του νησιού που έχουν θέσει υπό την προστασία τους από γάτες και σκύλους μέχρι χελώνες και γύπες!

Στο νέο επεισόδιο του 3ου κύκλου θα γνωρίσουμε τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν, οι οποίοι στοχεύουν στην προστασία των άγριων ζώων του νησιού και των ενδιαιτημάτων τους.

Με έτος ίδρυσης το 2014, η μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση διαθέτει σήμερα τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων θαλάσσιων χελώνων, ενώ αναλαμβάνει και περιστατικά από γειτονικά νησιά. Επιπλέον, παρέχει πρώτες βοήθειες και σε πτηνά, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άγριων Ζώων ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο.

Τα “Πλάνα με Ουρά” θα επισκεφθούν, επίσης, το καταφύγιο της Φιλοζωικής Νάξου, που δημιουργήθηκε το 2005 από μια ομάδα ανθρώπων που αγωνιούσαν για τα αδέσποτα του νησιού, θύμωναν με τις συχνές κακοποιήσεις ζώων και αγωνίζονται για να βελτιώσουν τη ζωή όχι μόνο για τις γάτες και τους σκύλους αλλά και για τα κουνέλια, τα ιπποειδή, τις κότες και τα υπόλοιπα παραγωγικά ζώα.

Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Νάξου ταΐζουν καθημερινά περίπου 500 γάτες, κάνουν στειρώσεις κι έχουν σώσει από βέβαιο θάνατο εκατοντάδες γάτες και σκύλους. Μάλιστα, για τα ζωάκια αυτά κατάφεραν να βρουν οικογένειες που τα υιοθέτησαν και τα αγαπούν, εξασφαλίζοντας τους μια νέα, ευτυχισμένη ζωή.

Πλάνα με ουρά | Κυριακή 22/1, 18:00 στην ΕΡΤ2

(Visited 1.013 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*