Νάξος-Κουφονήσια: SUPer διάσωση θαλάσσιας χελώνας

Newsroom
19/02/2023 22:11
 
 
 

 

Ένα… SUP έγινε “γέφυρα” για τη διάσωση μιας νεαρής θαλάσσιας χελώνας που βρέθηκε εγκλωβισμένη σε βράχια στα Κουφονήσια. Το τι ακριβώς έγινε, περιγράφει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, μια γυναίκα που έκανε SUP στην παραλία Πορί των Κουφονησίων βρήκε την νεαρή Caretta caretta ημιθανή και απευθύνθηκε στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου. Όμως, άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Νάξο δεν υπήρχε, γι’ αυτό – σε συνεργασία με κατοίκους του μικρού νησιού – η χελώνα μπήκε σε ένα κουτί και “ταξίδεψε” με το SUP της Margaret μέχρι το Κλειδώ (την πλησιέστερη ακτή της Νάξου), απ’ όπου και την παρέλαβαν μέλη του Συλλόγου.

Η θαλάσσια χελώνα μπορεί να μην έχει κάποιο τραυματισμό, αλλά είναι αφυδατωμένη και αδύνατη. Για τον λόγο αυτό και με τις οδηγίες του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, η Caretta caretta θα παραμείνει υπό την φροντίδα του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία της και να επιστρέψει υγιής στην θάλασσα.

Η ανάρτηση του Συλλόγου της Νάξου καταλήγει με “ένα μεγάλο μπράβο” προς την Margaret, “χωρίς την ουσιαστική παρέμβαση της οποίας η χελώνα θα ήταν καταδικασμένη” .

(Visited 225 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*