Νάξος: Έρωτας στη Λαγκούνα – Ποιους «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός

Newsroom
17/03/2023 11:30
 
 
 

 

Ένα ζευγάρι κύκνων (Cygnus olor) έχει κάνει την εμφάνισή του αυτές τις ήμερες στην Αλυκή της Νάξου, όπως επίσης και σε άλλους υγρότοπους του νησιού μας.

Ο «έρωτας» των κύκνων με τον υγρότοπο της «Λαγκούνας» καλά κρατεί, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται εκεί αυτά τα, μοναδικής ομορφιάς, πτηνά. Άλλωστε, τόσο ο συγκεκριμένος υγρότοπος, όσο και άλλοι υγρότοποι της Νάξου, είναι σημεία όπου οι κύκνοι (όπως και πολλά άλλα άγρια πτηνά) βρίσκουν τροφή και ξεκουράζονται.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, «η υπέροχη αλλά και σπάνια αυτή καταγραφή, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αξία των νησιωτικών υγροτόπων για την ορνιθοπανίδα», γι’ αυτό και η προστασία τους από παράνομες ανθρώπινες ενέργειες και δραστηριότητες αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Ο Σύλλογος, μάλιστα, υπενθύμισε τις απαράδεκτες εικόνες παράνομης εισόδου οχημάτων και καταπάτησης του υγροτόπου πέρυσι το καλοκαίρι, που – όπως ανέφερε σε ανάρτησή του – τις είδαμε «υπό την “ανοχή” των αρχών και τους αστείους ισχυρισμούς για “πρώην υγροτόπους”».

«Ελπίζουμε φέτος, οι αρχές να κάνουν σωστά την δουλειά τους και τα υπέροχα αυτά πτηνά να έχουν ένα ασφαλές μέρος, όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία, ώστε και οι επόμενες γενιές να έχουν την τύχη να βλέπουν αυτά τα υπέροχα πλάσματα στο φυσικό τους περιβάλλον» καταλήγει η ανάρτηση του Συλλόγου

(Visited 1.749 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*