Βόλτα στα νερά της Πλάκας έκανε ο “Don”, η θαλάσσια χελώνα

Newsroom
02/05/2023 13:20
 
 
 

 

Μόνο χαρά, αλλά και ικανοποίηση, προκαλεί στα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου το γεγονός ότι αρκετές από τις θαλάσσιες χελώνες που, κατά καιρούς, έχουν περιθάλψει, επιστρέφουν υγιείς στα νερά της Νάξου.

Μια παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του “Don”, της θαλάσσιας χελώνας που, τον Αύγουστο του 2022, είχε βρεθεί άρρωστος από λουόμενους στην παραλία της Πλάκας. Μερικές μέρες πριν, ο “Don” εθεάθη να κολυμπά και πάλι στην Πλάκα, με τον Σύλλογο να προχωρά στην παρακάτω ανάρτηση, κάνοντας γνωστό το συγκεκριμένο γεγονός:

“Εδώ και πολλά χρόνια παρατηρούμε τις θαλάσσιες χελώνες του νησιού και έχουμε καταφέρει να έχουμε μια μεγάλη λίστα από καταγραφές.
Πάντα χαιρόμαστε όταν βλέπουμε υγιείς χελώνες, αλλά η χαρά μας είναι μεγαλύτερη όταν συναντούμε άτομα που έχουν περάσει από τα χέρια μας και θεραπεύτηκαν.
Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Don, ο οποίος βρέθηκε πέρσι τον Αύγουστο από λουόμενους στην παραλία της Πλάκας και πέρασε ένα μήνα περίθαλψης στον σταθμό του Συλλόγου.
Πριν λίγες μέρες τον είδαμε να κολυμπάει αμέριμνος κοντά στο σημείο επανένταξης με τα χαρακτηριστικά tags στα πτερύγια του”.

(Visited 204 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*