Τήνος: Το φθινόπωρο η σύμβαση για τον ΧΥΤΥ και τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων

Newsroom
09/06/2023 10:24
 
 
 

 

Μέσα στο φθινόπωρο του 2023 αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων την Τήνου, δύο έργων που θα συμβάλλουν στην οριστική επίλυση του ζητήματος της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί.

«Το 2025 το νησί μας θα έχει επιλύσει οριστικά το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων. Μέχρι τότε και με δεδομένο ότι κληρονομήσαμε την λύση της δεματοποίησης προτείναμε την κομποστοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων και την δεματοποίηση μόνο των υπολειμμάτων» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τήνου, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό πως, μετά από πολύμηνες διαδικασίες, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε την απαραίτητη περιβαλλοντική άδεια ώστε να εγκατασταθεί από τον ανάδοχο ο προβλεπόμενος εξοπλισμός και να ξεκινήσουν σταδιακά οι σχετικές εργασίες.

Σε σχέση με πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο για την λειτουργία της εγκατάστασης δεματοποίησης αστικών στερεών αποβλήτων στο Κοσσίνι και με δεδομένο ότι δόθηκε τελικά περιβαλλοντική άδεια, έχει ήδη δοθεί εντολή στη νομική υπηρεσία να γίνει προσβολή της σχετικής απόφασης εντός 30 ημερών.
«Σε κάθε περίπτωση, μετά από πάρα πολλά χρόνια είναι στην τελική ευθεία η δρομολόγηση οριστικής και βιώσιμης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Δείτε εδώ το έγγραφο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

(Visited 136 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*