Νάξος: Μια θαλάσσια χελώνα σώθηκε, μια άλλη βρέθηκε νεκρή

Newsroom
30/06/2023 12:27
 
 
 

 

Από τη χαρά στη θλίψη κι από την ανακούφιση στην οργή. Τα δύο τελευταία 24ωρα εναλλάσσονται τα συναισθήματα στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, αφού προχθές σώθηκε μια νεαρή Caretta caretta, όμως χθες μια άλλη βρέθηκε νεκρή.

Στην πρώτη περίπτωση, τη νεαρή θαλάσσια χελώνα ψάρεψε με καλάμι τουρίστας στην περιοχή της Αλυκής. Άμεσα έσπευσαν μέλη του Συλλόγου και παρέλαβαν την άτυχη χελώνα με την πετονιά να προεξέχει από το στόμα της. Στη συνέχεια, έγινε η απαραίτητη ακτινογραφία, η οποία έδειξε ότι υπήρχε ένα αγκίστρι στον οισοφάγο του ζώου το οποίο και αφαιρέθηκε.

«Η αλιεία στο συγκεκριμένο σημείο, που είναι και Καταφύγιο Άγριας Ζωής, όπως και πολλές άλλες δραστηριότητες, απαγορεύεται, αλλά είναι προς τιμή του εν λόγω ερασιτέχνη ψαρά, ότι μας ενημέρωσε ώστε να σωθεί το ζώο» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Σύλλογος, κάνοντας γνωστό ότι η θαλάσσια χελώνα θα φιλοξενηθεί προληπτικά για λίγες μέρες στον Σταθμό του και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη θάλασσα.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά το Κτηνιατρικό Κέντρο του Στάθη Πιτταρά που βοηθά τον Σύλλογο αφιλοκερδώς όποτε χρειαστεί.

Κι ενώ, λοιπόν, όλα πήγαν καλά για την μία θαλάσσια χελώνα, χθες μια άλλη θαλάσσια χελώνα βρέθηκε νεκρή στην παραλία των Άη Γιάννηδων Νάξου. Πρόκειται για μια ενήλικη θηλυκή Caretta carretta που πιθανότατα χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους και προστέθηκε στη λίστα των φετινών «θυμάτων» που μετράμε στη Νάξο. Θυμίζουμε ότι και στις 10 Ιουνίου είχε βρεθεί νεκρή θαλάσσια χελώνα στον κόλπο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Αλυκή».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 267 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*