Δράσεις Καθαρισμού με την ομάδα του «Typhoon Project» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης στις Κυκλάδες

Newsroom.
26/03/2026 17:23

Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Δονούσα, Αμοργός, Ανάφη, Αντίπαρος και Δεσποτικό

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης φέρνει την ομάδα του «Typhoon Project» από τα τέλη Μαρτίου, στα νησιά των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Δονούσα, Αμοργό, Ανάφη, Αντίπαρο και Δεσποτικό με στόχο τον καθαρισμό απρόσιτων ακτών. Με την επίσκεψη σε αυτά τα νησιά ολοκληρώνεται ο δεύτερος κύκλος καθαρισμού στο σύνολο των Κυκλάδων.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι και επισκέπτες του κάθε νησιού, καθώς και ειδικές δράσεις καθαρισμού για μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν — ατομικά ή μέσω σχολείου — μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω email στο volunteers@aclcf.org προκειμένου να ενημερωθούν για τις προγραμματισμένες δράσεις στο νησί τους, ενώ για τα σχολεία υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού συγκεκριμένης δράση.

Σημειώνεται ότι το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων ενδέχεται να διαφοροποιείται, καθώς εξαρτάται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες και την πρόσβαση στις ακτές.

Το «Typhoon Project» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης ξεκίνησε το 2019 με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της ελληνικής απρόσιτης ακτογραμμής, με την ομάδα του να βρίσκεται 365 ημέρες στο πεδίο. Κινητήρια δύναμη του προγράμματος είναι το «Typhoon», ένα σύγχρονο πλοίο νορβηγικής κατασκευής μήκους 72 μέτρων, με πλήρωμα 35 ατόμων. Στον 7ο χρόνο του, βρίσκεται ήδη στο 2ο κύκλο καθαρισμού της Ελλάδας, έχοντας ήδη συλλέξει 1.035.000 κιλά απορριμμάτων που αντιστοιχούν σε 23.046.183 τεμάχια!

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Δείτε τις διαδικασίες που ακολουθεί η ομάδα του «Typhoon Project» εδώ

Χρήσιμες Πληροφορίες Συμμετοχής σε Εθελοντική Δράση με την ομάδα του Typhoon:

– Δεν χρειάζεται εμπειρία – μόνο θετική ενέργεια!

– Θα υπάρχουν διαθέσιμα επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και τσουβάλια σε κάθε καθαρισμό

– Διάρκεια καθαρισμού: 1-2 ώρες, ανάλογα με τη ρύπανση και τις καιρικές συνθήκες

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος:

– Άτομα όλων των ηλικιών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τις θάλασσές μας: Φοιτητές, ενήλικες, οικογένειες με παιδιά… Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

– Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης.

Πάρτε το παγούρι και το καπέλο σας, φορέστε το αντηλιακό σας και ελάτε να γνωριστούμε, να γελάσουμε και να αφήσουμε πίσω μας την παραλία όπως της αξίζει να είναι!

Μπορείτε να γραφτείτε στο Μητρώο Εθελοντών του Ιδρύματος και να ενημερώνεστε για όλες τις δράσεις εθελοντισμού μας εδώ.

Μητρώο Εθελοντών

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post