Πάρος: Φώτα και κόσμος «έδιωξαν» ετοιμόγεννη θαλάσσια χελώνα

Newsroom
30/07/2023 17:30
 
 
 

 

Βγήκε στην παραλία για να φτιάξει τη φωλιά της, αλλά τα φώτα και ο κόσμος υπήρξαν αποτρεπτικοί παράγοντες, οπότε επέστρεψε στη θάλασσα.

Ο λόγος για μια θαλάσσια χελώνα και την αποτυχημένη προσπάθεια φωλεοποίησης που έκανε στην Χρυσή Ακτή της Πάρου. Στο σημείο μετέβησαν λιμενικοί του Λιμεναρχείου Πάρου και συνεργάτες του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου, οι οποίοι ερεύνησαν την περιοχή χωρίς όμως να βρουν άλλα σημάδια της χελώνας. Ο Σύλλογος καλεί κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού είναι πολύ πιθανό η χελώνα να επιχειρήσει ξανά να βγει και να γεννήσει στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι διανύουμε περίοδο που οι θαλάσσιες χελώνες βγαίνουν (συνήθως νύχτα) για να γεννήσουν και αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε παραλία.

Τι κάνουμε, λοιπόν, όταν βρεθούμε μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση; Πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να ενοχλήσουμε με κανένα τρόπο το ζώο, ενώ στη συνέχεια πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα το Λιμεναρχείο ή κάποιο αρμόδιο Σύλλογο ώστε να εντοπιστεί και να προστατευτεί άμεσα η φωλιά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 268 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*