Έκθεση φωτογραφίας για τη Γυάρο από το ΚΕΠΕΑ Σύρου-Ερμούπολης και το WWF Ελλάς

Newsroom
15/09/2023 17:31
 
 
 
>

 

Tην Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στις 19:00 στο Εργαστηριακό Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Σύρου (παλιό Δημοτικό Σχολείο Μάννα) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Γυάρος : η απομόνωση του χθες, πνοή οράματος σήμερα».

Η φωτογραφική έκθεση που δημιουργήθηκε από το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυκλάδες LIFE», βρήκε πλέον τη μόνιμη στέγη της στο εργαστηριακό κέντρο του ΚΕΠΕΑ Σύρου – Ερμούπολης. Η έκθεση, με την παραχώρησή της από το WWF Ελλάς, θα χρησιμοποιηθεί από το ΚΕΠΕΑ στις δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιεί όλο το χρόνο. Παράλληλα, θα δίνεται η ευκαιρία από εδώ και πέρα στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της Σύρου να «ταξιδεύουν», μέσω της έκθεσης, στο νησί της κοντινής Γυάρου και να ανακαλύπτουν μοναδικές πτυχές της ιστορίας, αλλά και του ξεχωριστού οικολογικού πλούτου της.

Η έκθεση, που αποτελείται από μια ιδιαίτερη συλλογή φωτογραφιών και σκίτσων, μας ξεναγεί σε ένα κυκλαδονήσι με βαριά ιστορία, αλλά και τεράστια οικολογική σημασία. Η Γυάρος, από το 2019, αποτελεί την πρώτη Θαλάσσια Προστατευόμενη Περιοχή των Κυκλάδων. Εκεί που άλλοτε χιλιάδες άνθρωποι βίωσαν την εξορία, την απομόνωση και την εξαθλίωση, σήμερα έρχεται η φύση να δώσει στον ίδιο τόπο μια πνοή ζωής και ένα νέο όραμα γεμάτο χρώματα, ιδιαίτερες εμπειρίες και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023 τις πρωινές ώρες (10:00-13:00), αλλά και το απόγευμα (18:00-20:00), εκτός της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου που θα είναι ανοικτή μόνο κατά τις απογευματινές ώρες. Μετά την περίοδο αυτή, το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται δωρεάν και κατόπιν απευθείας συνεννόησης με το ΚΕΠΕΑ.

(φωτογραφίες: Θ. Κοττάς/ WWF Ελλάς)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*