Πάρος-Νάξος: «Αλυσίδα» σωτήριας για την Lena που «έμπλεξε» σε μπελάδες

Newsroom
30/12/2023 22:21
 
 
 

 

Μπλεγμένη σε πετονιές βρέθηκε μια θαλάσσια χελώνα στην παραλία Ξιφάρα της Πάρου από κάτοικο του νησιού, ο οποίος ενημέρωσε το Λιμεναρχείο και στελέχη του μετέβησαν άμεσα στο σημείο.

Ακολούθησε συνεννόηση με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου και έτσι σε λίγες ώρες η χελώνα έφτασε με ασφάλεια στη Νάξο, όπου – σε πρώτη φάση – μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Σ. Πιτταρά για τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της.

Ευτυχώς, η ακτινογραφία έδειξε ότι δεν έχει καταπιεί κάποιο αγκίστρι, αλλά μόνο την πετονιά, η οποία όμως έχει διαπεράσει το πεπτικό της σύστημα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος, η χελώνα θα παραμείνει στον Σταθμό του και σε συνεργασία με τον ΑΡΧΕΛΩΝ θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αφαιρεθεί η πετονιά από το σώμα της και να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που της δημιούργησε αυτή η – δυσάρεστη – περιπέτεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έξοδα για την θεραπεία της χελώνας ανέλαβε ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε πρόσφατα στην Πάρο (η Anna-Lena και ο Onno) που ήθελε να βοηθήσει την θαλάσσια ζωή των Κυκλάδων. Μάλιστα, για την ευγενική τους χειρονομία, ο Σύλλογος αποφάσισε να δώσει στη χελώνα το όνομα Lena.

«Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έγιναν κρίκος για τη σωτηρία της και ελπίζουμε όλη αυτή η προσπάθεια να έχει ένα αίσιο τέλος και η Lena να επιστρέψει σύντομα υγιής στην θάλασσα» καταλήγει η ανάρτηση του Συλλόγου, στέλνοντας μήνυμα σε όλους και όλες μας ότι όταν επιλέγουμε τη δράση και όχι την απάθεια, μπορούμε να συμβάλουμε σε έναν καλύτερο κόσμο και σε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.350 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*