Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής: «Η άγρια ζωή και το περιβάλλον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας μας της ύπαρξης»

Newsroom
03/03/2024 18:49
 
 
 

 

Στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η 68η σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να ανακηρύξει την 3η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (World Wildlife Day), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Η ημερομηνία που επιλέχθηκε δεν είναι τυχαία, αφού στις 3 Μαρτίου 1973 υιοθετήθηκε η Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας, γνωστή ως «CITES», η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για να εξασφαλιστεί ότι το διεθνές εμπόριο δεν αποτελεί απειλή για την επιβίωση των ειδών.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου για τη σημερινή ημέρα:

Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής σήμερα και η άγρια ζωή μας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.
Οι φυσικές καταστροφές, οι πυρκαγιές και η ολοένα και μεγαλύτερη εξάπλωση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων στερεί από τα άγρια ζώα ακόμη και τα λιγοστά μέρη που, αν και χαρακτηρισμένα ως Καταφύγια Άγριας Ζωής καταπατούνται βάναυσα.

Πρέπει να κατανοήσουμε βαθιά ότι η Άγρια Ζωή και το Περιβάλλον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας μας της ύπαρξης και όσες “πολυτέλειες” και να προσφέρουμε, ως προορισμός, χωρίς την φυσική ομορφιά δεν θα υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και κυρίως δεν θα υπάρχει διάρκεια μακροπρόθεσμα.
Καμία πολυτέλεια δεν είναι αρκετά ελκυστική, όταν θα έχουν αλλοιωθεί τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός τόπου, που ειδικά για τα νησιά μας αποτελούν και την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*