Νάξος: Ο «Θησέας» βγήκε από τον μετεγχειρητικό του «λαβύρινθο»

Newsroom
19/03/2024 12:31
 
 
 

 

Επιτυχής κρίνεται η μετεγχειρητική πορεία του «Θησέα», της νεαρής Caretta carretta που τον Δεκέμβριο του 2023 έχασε το ένα της πτερύγιο στην Πάρο από εμπλοκή σε πετονιές.

Τότε, την είχε παραλάβει ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, ενώ πριν από λίγες μέρες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον κτηνίατρο Δημήτρη Βασαλάκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ», ώστε να αφαιρεθεί οστό που είχε μείνει εκτεθειμένο.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και έτσι, πριν επιστρέψει πανέτοιμος στη θάλασσα, ο «Θησέας» θα φιλοξενηθεί σε δεξαμενή στον σταθμό του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζώης Νάξου, όπου θα του παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα.

«Οι θαλάσσιες χελώνες έχουν αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι είναι ικανές να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον ακόμη και ανάπηρες» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κτηνίατρο κ. Βασαλάκη, όσο και την Ειρήνη Κασιμάτη από τον Αρχέλων για την πολύτιμη βοήθειά τους όποτε κι αν τους χρειαστεί.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 196 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*