Στο δημαρχείο Μυκόνου ο υπουργός Περιβάλλοντος – Διευρυμένη συνάντηση για τις υποδομές του νησιού

 
 
 

stathakis dimarxeio mykonoy 1

Διευρυμένη συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Μυκόνου, παρουσία του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και των προϊσταμένων των Υπηρεσιών.

Η ανάγκη συνολικής αναβάθμισης των υποδομών (λόγω της αύξησης του τουρισμού), υπήρξε το κυριότερο αίτημα που ετέθη, με τον δήμαρχο κ. Κουκά να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης (επέκταση ΒΙΟ.ΚΑ. Αλεόμανδρας, δημιουργία αποχετευτικού δικτύου Άνω Μεράς, επισκευή και αναβάθμιση υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης), καθώς και στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Επίσης, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ενημέρωσαν τον κ. Σταθάκη για τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί σε όλους τους τομείς και την ανάγκη χρηματοδότησης των έργων, ενώ παράλληλα έθεσαν το πρόβλημα του ισχύοντος χωροταξικού (Ζ.Ο.Ε.) και την ανάγκη αναθεώρησής του, προκειμένου να αρθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος πολλών Μυκονιατών.

stathakis dimarxeio mykonoy 2
Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση εργασίας ήταν η απαιτούμενη Πολεοδομική ανάπλαση (Πράσινο Ταμείο), η δυσλειτουργία του Κτηματολογίου Μυκόνου και η άμεση στελέχωσή του με προϊστάμενο, όπως επίσης και η προσπάθεια προώθησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης.
Από την πλευρά του και σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου Μυκόνου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδειξε κατανόηση στα δίκαια αιτήματα της δημοτικής αρχής και εξέφρασε την πρόθεση του να συμβάλλει στην εξεύρεση χρηματοδότησης.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*