Επιτυχημένη διάσωση και περίθαλψη θαλάσσιας χελώνας στη Σύρο (video + φώτος)

 
 
 

caretta syros septembrios 2018 1

Με ένα αγκίστρι στην στοματική της κοιλότητα βρέθηκε μια νεαρή τραυματισμένη χελώνα Caretta caretta (βάρους 3,2 κιλών) στη Σύρο.

Επαγγελματίες αλιείς παρέδωσαν την χελώνα το πρωί του Σαββάτου 1ης Σεπτεμβρίου στην ομάδα πεδίου του WWF Ελλάς, κατά την επιστροφή της από επίσκεψη εργασίας στη Γυάρο κι αμέσως ξεκίνησε η κινητοποίηση για τη διάσωση της.
Για τον αποτελεσματικό χειρισμό του περιστατικού, το WWF Ελλάς ειδοποίησε τους κτηνιάτρους Γιώργο Ρόζο (από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων) και Ειρήνη Δερμιτζάκη (ιδιώτη κτηνίατρο), καθώς και την Ειρήνη Κασιμάτη (της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΧΕΛΩΝ), με το τραυματισμένο ζώο να μεταφέρεται άμεσα στο κτηνιατρείο της κ. Δερμιτζάκη, όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση αφαίρεσης του αγκιστριού από τους προαναφερόμενους κτηνίατρους.
Στη συνέχεια, το ζώο ακολούθησε μετεγχειρητική θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών και μετά από λίγες ώρες εντατικής φροντίδας, ελευθερώθηκε από την ομάδα πεδίου του WWF Ελλάς στη θαλάσσια περιοχή της Σύρου όπου είχε περισυλλεχθεί.
Με ανακοίνωση του, το WWF Ελλάς ευχαρίστησε τους κτηνιάτρους κ. Ρόζο και κα Δερμιτζάκη για την πολύτιμη εθελοντική βοήθεια που προσέφεραν κατά την περίθαλψη της τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας, την κα Κασιμάτη, καθώς και τον επαγγελματία αλιέα κ. Καβαλάρη Στυλιανό, ο οποίος μαζί με το πλήρωμα του περισυνέλλεξαν και παρέδωσαν το τραυματισμένο ζώο, τονίζοντας ότι «το περιστατικό αυτό απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι μόνο μέσω της συνεργασίας και των συντονισμένων προσπαθειών μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον με επιτυχία!»

{youtube}ErtjJb2Nppg{/youtube}

helona syros 1helona syros 2helona syros 3helona syros 5helona syros 6helona syros 7helona syros 8helona syros 9

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*