Σύλλογος Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου: Καθαρισμοί ακτών σε Νάξο και Ηρακλειά στο πλαίσιο του προγράμματος #SeaChange #Greek_Islands (φώτος)

 
 
 

seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 9

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές δράσεις της ομάδας του προγράμματος #SeaChange #Greek_Islands με την δραστήρια οργάνωση Naxos island wildlife protection στη Νάξο και την Ηρακλειά.

Οι κοινές δράσεις του Συλλόγου “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” με το πρόγραμμα #seachange του Ιδρύματος Αθανάσιου Λασκαρίδη ξεκίνησαν από τη Νάξο και συγκεκριμένα από τις ακτές του λιμανιού της Χώρας Νάξου (Καρνάγιο, κάτω από το δημαρχείο), όπου μαζεύτηκαν 49 σακιά και ένας κάδος κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια).

Η ομάδα συνέχισε στην Ηρακλειά, πραγματοποιώντας παράκτιο καθαρισμό στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της Ηρακλειάς και στο Λιβάδι, ενώ συνδυασμένοι παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στο Τουρκοπήγαδο, τη Βορεινή Σπηλιά και την Αλυμιά.

 seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 1

Ένα δυναμικό ξεκίνημα που συνεχίστηκε στην Ηρακλειά…

Το πρόγραμμα #seachange συνεχίστηκε στο νησί της Ηρακλειάς κατά το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου με παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς.

“Περισσότερα αντικείμενα και σκουπίδια όπως μπαταρίες, λάστιχα και πλαστικά μιας χρήσης βρέθηκαν στο κεντρικό λιμάνι και στη παραλία της βορεινής σπηλιάς του νησιού. Από τις παραλίες Λιβάδι, Τουρκοπήγαδο, Αλυμιά και Καρβουνόλακο, που ήταν σε γενικές γραμμές καθαρές, απομακρύνθηκαν κυρίως μικροπλαστικά” σημειώνει ο Σύλλογος “Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου” που ευχαριστεί θερμά το διευθυντή του Γυμνασίου Ηρακλειάς κ. Γιάννη Γαβαλά και την οικογένειά του για τις πολύτιμες πληροφορίες καθώς και τον Αντώνη, καπετάνιο του καϊκιού, που μετέφερε την “ομάδα δράσης” όπου χρειάστηκε.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στο Κουφονήσι…

seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 2seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 3seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 4seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 5seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 6seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 7seachange syllogos prostasia agrias zois naxou 8

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*