Σε φιλέ « beach volley» μπλεγμένη μικρή Caretta-Caretta στη Νάξο (φώτος)

 
 
 

karetaki dixty 2

Μπλεγμένη σε φιλέ « beach volley» –που κάποιοι προφανώς αμέλησαν να μαζέψουν από την παραλία- βρέθηκε στη Νάξο μικρή χελώνα Caretta-Caretta.
Το άτυχο ερπετό εντόπισαν την Παρασκευή το βράδυ μέσα στο λιμάνι της Νάξου, ερασιτέχνες ψαράδες και αμέσως ειδοποίησαν στο Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου».

Μέλη του Συλλόγου έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν προσεκτικά τη χελώνα στο σταθμό του Συλλόγου όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες ανάγκες.

karetaki dixty 1

Ξέμπλεξαν και έβγαλαν το δίχτυ από τη χελώνα και διαπίστωσαν ότι εκτός της ταλαιπωρίας, της έντονης αδυναμίας και μικροτραυματισμών, το «καρετάκι» δεν είχε κάποιο άλλο σοβαρό πρόβλημα.

Ο Σύλλογος «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» μετά από συνεννόηση και συνεργασία με το «ΑΡΧΕΛΩΝ» έδωσε φαρμακευτική αγωγή στο συμπαθητικό ερπετό, περιποιήθηκε τα τραύματα του και πλέον το φιλοξενεί για λίγες μέρες σε ειδική δεξαμενή μέχρι να γίνει εντελώς καλά και να επιστραφεί στο φυσικό του περιβάλλον.

karetaki dixty 3

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «το συμβάν αυτό είναι άλλη μία απόδειξη ότι πέραν των αλιευτικών εργαλείων, πολλά αντικείμενα που δε μπαίνουμε στο κόπο να μαζέψουμε από τις ακτές μπορούν να γίνουν θανάσιμες παγίδες για τα πλάσματα της θάλασσας, που τα περισσότερα δεν έχουν την τύχη της συγκεκριμένης χελώνας»…

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*